Home / Të ndryshme / MOS T’A LËMË SHQIPEN T’NGRATË

MOS T’A LËMË SHQIPEN T’NGRATË

XMA Header Image

Nga, DR. Musa Krasniqi

3 janar 2021

“Mërgatë” e vetem “mërgatë”
Dhe jo – kursesi “diasporë “
Mos t’a lëmë shqipen t’ngratë
Me fjalë t’huaja e bëmë horë
“Ishalla” ende shprehemi
A mund t’themi “shpresoj”
Po, fjalën shqipe ne kemi
Çdokush duhet t’a kuptoj
Ka edhe shumë fjalë tjera
“T’shortuara” n’gjuhën tonë
Mirë është krejt t’i merr “era”
Sa s’është bërë tepër vonë
Ku jeni fshehur ju gjuhëtarë
Më shumë neve t’na mësoni
Kërkohet t’jeni shpetimtarë
T’ëmblën shqipe t’a pastroni

P. S.

P. sh. do të tingëllonte më ëmbël

të thuhet e shkruhet “Ministrija e

Mërgatës” së sa e “Diasporës”.

About admin

x

Check Also

Avni Dehari, ‘feniksi shqiptar’, flet për MekuliPress: “Vendi i parë, pa një dallim të madh nga i dyti, do t’i ngjante fitores së Pirros me dëme të mëdha për Kosovën. Fitorja e madhe që po vie është garantuese e mosminimit si në të kaluarën e themeleve të qeverisë së re, që do të dalë si vullnet i popullit.”

January 20, 2021 Është ky Avni Dehari, humanisti, poeti, kritiku, këshilltari dhe ...