Home / Opinion / Krijimi i feve monoteiste !

Krijimi i feve monoteiste !

Imazhi mund të përmbajë: 1 person
/ RIBOTIM/
Shkruan; Dr.Phil. Murtez Ademaj
Fete monoteiste , per dallim nga besimet pagane te cilat nga frika iu kane nenshtruar fenomeneve natyrore , jane krijuar nga Filozofet me te dijtur te kohes . Qellimi i krijimit te feve Monoteiste ka qene gjetja e nje mundesie me te cilen do te thjeshtesohen Zoterat dhe besimet e panumerta , qe njerezit e padijtur i kishin gjer n`at kohe . Permes ketyre Feve , ne fillim te krijimit te tyre , do duhej te mblidheshin bashke qe te komunikohet me lehte me njeri tjetrin per problemet jetesore . Ne kete prizmë i shohim ne ateistet – realistet – natyralistet te mirat qe do i sillte FEJA e besimit ne nje Zot . Kjo per kohen arkaike ka qene hap i dobishem ne perpjekje pe te dale nga erresira e paditurise . Mirepo ky hap nuk erdhi ashtu si do te duhej te vinte me edukim dhe bindje . Fjalet e urta te popujve , tregimet e tyre , gojedhenat , mitet , pervojat dhe zbulimet qe njerezit e mehershem i kishin grumbulluar duke ia perseritur dhe percjellur njeri tjetrit goje me goje , gjenerate pas gjenerate , ku me ngritjen e intelegjences , me perparimin e teknologjise se mjeteve te punes , gjuetise , levizjes , tregetise etj erdhi edhe nevoja qe keto dituri dhe pervoja te shkruheshin … Shkrimet e popujve kane filluar padyshim qe kurse njeriu eshte ndare nga stazi i egersise dhe ka arrijtur te mendoje . Ne fillim jane bere shenja e vizatime neper gure, drunj , ene balte etj… Me arrijtjen e aftesise se te menduarit vjen obligimi qe te zhvillohet mundesia e orientimit , planifikimit etj . Sapo njeriu te kuptoje qe eshte krijese njerezore , qe ka veti dhe aftesi mendimi , planifikimi e koordinimi , atehere te paren pune qe do beje ai , do jete ajo qe ta zbuloje prejardhjen e tij , aresyen e te qenurit te tij ne kete bote.
»Une jam » por pse jam ? nga erdha ? pse duhet te jam ? kush me solli ? si duhet te veproj ? ku do te shkoj ? e pyetje tjera e kaplojne trurin e njeriut , te cilit sapo i ka ardhur vetedija dhe mundesia e te kuptuarit , mundesia e te te qenurit (ekzistimit) te tij ne jete…
Para feve monoteiste kishte paganizem real natyror . Them real , sepse njeriu i besonte çdo dukurie e fenomeni natyror edhe virtual te cilit nuk ia dinte dot vetite dhe prejardhjen . Gjate kesaj kohe , njerezit kane vepruar kunder njeri tjetrit njesoj sikurse paraardhesit e tyre egersira , duke e mundur , mbytur e ngrene njeri tjetrin ose duke pesuar vet prej tij . Ky ligj i natyres ke njerezit ka qene ligji i jetes , i jetes se kohes primitive . Kete gjendje kaotike te njerezimit qe shihej ne te gjitha fushat dhe zhvillimet jetesore , grupet dhe fiset e ndryshme te cilat ne fillim edhe i mbysnin dhe ushqeheshin me te vekurit e llojit te tyre , pas vetedijesimit e lane kanibalizmin dhe filluan ti roberojne njerezit e mundur , e keta si rober ti detyrojne te punojne per ta . Kur njeriu eshte i padijtur ate e detyron me dhune te beje diçka , p.sh, ta terheqe drurin , pemen , njeriun e vdekur , gjahun…etj…Per t`mos i qendruar gjithnje ke koka me kerbaç , padroni kerkon te gjeje ndonje metode mashtruese per ta detyruar skllavin e tij t`ia kryeje punet dhe ai vet te mos jete i detyruar qe ta ruaje ate ke koka tere kohen . Ne kete pike , padroni i skllavit ose pushtuesi i tij e zbulon Policin ose Xhelatin e padukshem , xhelatin virtual si mjet per ta detyruar skllavin qe ti sherbeje atij panderprere edhe kur ai vet s`eshte aty . …Keto pervoja me sklleverit u bene me vone ligje . Ketu hyjne tera perrallat , frikesimet me figura virtuale te cilat nga Skllavopronaret u zbuluan per ti mbajtur sklleverit ne skllaveri por pa dhune dhe mbikqyrje… Skllaveria ka linde si rezultat i krijimit te teprices se ushqimerve , kur dikush eshte detyruar ti ruaje tepricat . Ketu kane lindur klasat . Ne kete kohe ende nuk kishte Zot , Jezus , marije , Allah as Muhamed… Keta linden me vone kur Pronaret arrijten te bejne shume skllever te cilet s`i mbanin dot me asnje lloj dhune as RRENE tjeter nen sundim as sherbim . Krijimi i ZOTIT te pare monoteist para Romakeve ishte provuar nga shume popuj dhe pushtues te mehershem . Zoti duhej te krijohej si frikesues i sklleverve dhe ai zot do te jete i dirigjuar nga Pushtuesit gjegjesisht pronaret e sklleverve… Per ta mbaruar Zotin pushtuesit qe ishin vet Perandoret , ata angazhuan njerezit me te dijtur te oborreve te tyre mbreterore . Keta dijetare sipas mundesive , mblodhen tera zbulimet dhe diturite e historise se meparme , i adoptuan si zbulime te tyre , i kombinuan me diturite e tyre dhe i bene LIBER te ZOTIT . Libri i pare i Zotit nuk dihet cili ka qene sepse secili popull i vjeter ka krijuar RRENAT e tij vehtjake , por botes i jane imponuar Dhjata e vjeter e Hebrenjve dhe ajo e reja e Romakeve… Kush i ka lexuar keto libra fetare duke perfshire ketu edhe Kuranin qe doli 7 shekuj me vone , te gjitha jane perafersisht njesoj . Ka dallim ne kohen dhe ne adoptimet e mevonshme duke iu shtuar edhe zbulimet e kohes aktuale… Qe Hebrenjte kane shkruar me te paret keto materiale te parahistorise kjo sipas bindjes sime s`ka dyshim . Qe Bibla e Romakeve dhe Kurani jane kopje dhe adoptime (me plotesimet e ndodhive dhe zbulimeve te kohes aktuale kur i kane pershkruar dhe adoptuar keto) nga Hebrenjte ketu e sheh secili qe ka koke por s`e ka krejt bosh.
Me krijimin e fese se pare Monoteiste qe njihet si Krishterizem , bota njerezore , ne vend se te qehtesohej , ajo nisi te ndizej edhe me keq . Popujt qe sulmoheshin dhe detyroheshin t`a pranonin Fene e mbaruar nga Romaket , ata ishin popuj qe deri dje kishin qene bashke dhe te pandare me ata qe sot po i detyrojne t`u nenshtrohen dhe sherbejne… Ketu lindi Rivaliteti . Rivaliteti ne fillim gjithnje linde ne mes vellezerve . Popujt e vjeter Egjiptasit , Persianet , Hebrenjte …keta rane nga forca e tyre ushtarake dhe u shkelen nga Romaket . Egjiptianet dhe Hebrenjte qe kishin bashkejetuar mesvedi shekuj me radhe , deshtuan ne krijimin e nje perandorie te perbashket kunder asaj te Romes . Mbreteresha Kleopatra e Egjiptit nuk ia doli ta bashkoje Salomonin Hebre me egjiptin e saj . Keto perpjekje u likuiduan nga romaket . Populli Hebre u pushtua , Feja e tyre u pervehtesua dhe ndryshua… Per shkak se ata nuk e pranuan ndryshimin e fese se tyre qe e beri Roma , ku romaket nje bir te nje prostitute hebreje e krijuan si Zot , ata u shpallen nga perandoria Romake te mallkuar dhe popull qe duhet te zhduket nga faqja e dheut… Popujt tjere perrreth dhe posaqerisht popujt e vjeter siq ishin Egjiptianet ose Greket (sepse keta te dy jane nje popull por ndryshojne ne baze te vendeve ku jane perqendruar) nuk u pajtuan me Romen dhe fene e tyre . Feja e Romakeve detyronte secilin t`u nenshtrohej , asimilohej , sherbeje dhe t`iu paguajë haraç ! Ky ishte shkaku pse Egjiptasit (greket) e sulmuan Jerusalemin te cilin Romaket e kishin caktuar si vendlindjen e Zotit te tyre (te rrejshem) me te cilin ata e kishin parapare ta mbisundonin boten edhe pa luftera fare . Feja e dyte Ortodokse e Egjiptianeve Greke , e cila poashtu e krijuar mbi RRENA , se gjoja nena (KURVA Marie) eshte me e vlershme se djali ( Jezusi) , ishte nje degezim i Romakizmit fetar Hebre-ist ku Romaket kishin bere ne fillim djalin (dobiç) te kurves Marie si djale te Zotit , te cilin me vone , pa treguar fare se ç`u be me Zotin plak , babain e tij te paramenduar , ate e shpallen si ZOT te pergjithshem te te gjithe njerezimit , dhe duke ia imponuar tere botes qe kete Zot (te rrejshem) ta pranojne si Zotin e tyre . Sapo Egjiptasit Greke e mbaruan Fene e tyre , fene e kurves Marie arabet , vellezerit e hebrenjve u organizuan . Organizimi i arabeve kulmoi me pushtime dhe pasurime … Per t`i siguruar keto pushtime dhe per t`i vazhduar ato më me lehtesi se sa Romaket dhe Greket Egjiptiane , ata e mbaruan nje RRENE , nje fe te tyre te rrejshme shume me perfide dhe te veshtire per ta demantuar se sa keta barbaret Romake dhe greke , qe Kurven e quajten Virxhereshe dhe djalin e saj dobiç e bene Zot… Arabet te cilet e pane qe Romaket me RRENEN e tyre per Jezusin si Zot rane ne konflikt me tere boten dhe vetem permes dhunes dhe ryshfetit (mito) po arrijne ta perhapin fene e tyre , per vedi , gjegjesisht per fene e tyre ata zgjodhen nje ZOT qe s`del nga njerezit e shkon ne qiell por qe ai eshte ne qiell dhe nga qielli dergon perfaqesues te tij , leshon libra , elefanta, etj,etj… Ketu Arabet dalin me te squar se sa Romaket dhe Greket per shkak se keta e mbarojne fene e tyre (te rrejshme) 7 shekuj pas Dobiçeve te Marijes dhe Jezusit . Per 7 shekuj arabet kane mbledhur , plaçkitur , vjedhur , adoptuar te gjitha gjerat e mundeshme ne lidhje me diturine boterore ne pergjithesi , ato qe kane mundur te gjinden , dhe ketyre ua kane shtuar edhe zbulimet e tyre.
FETE monoteiste jane te gjitha fe TIRANISTE , diktatoriale ose MONISTE.
Secila nga keto fe meshihet pas nje TIRANI qe quhet Zot . Ky zot nuk del asnjehere ne publik por gjithnje mbahet ne Friz (frigorifer) qe te mos qelbet , e ne publik ate e zevendeson dikush prej atyre , ose pasardhesve te atyre qe kete ( RRENE) Zot e kane mbaruar . Keta Zotera nuk mundet askush ti kontaktoje sepse nuk lejojne krimninelet qe i kane mbaruar dhe tera krimet i bejne ne emer te ketyre . Keta zotera nuk guxohet te pyeten per asgje . Kete s`e lejojne KRIMINELET te cilet keta Zotera i kane mbaruar dhe po ata i ruajne nga pyetjet dhe provokimet e njerezve…
Nese KRYEPROFETI ENVER HOXHA ka qene Diktator , atij ka mundur secili ti shkruaje leter dhe ta pyese per diçka . Ate e kane pare populli . Shumkush ka arrijte edhe ta preke me dore ne tubime dhe festime . Keta Zoterat e FEVE si TIRANE jane me te keqinj se ENVERI dhe STALINI ( poqese i krahasojme TIRANET) . Keta Tiranet e FEVE i therret kot , i pyet kot , i lavderon kot…se ata nuk lajmerohen asnjehere . Aresyeja pse nuk lajmerohen dihet : Ata jane ZOTERA te krijuar nga RRENAT e njerezve qe permes tyre ti mashtrojne dhe skllaverojne njerezit !
Keta , gjegjesisht krijuesit dhe zevendesit e ketyre ZOTERAVE jane DIKTATORET , KRIMINELET me te medhenj te mundshem te natyres dhe logjikes njerezore sepse te gjithe Kanibalistet e botes sone 21 shekullore meshihen pas FEVE !

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...