Home / Opinion / Arflet Selmani Roli i diplomacisë…!

Arflet Selmani Roli i diplomacisë…!

Për herë të parë shqiptarët përfaqësoheshin jo si nënshtetas osmanë apo si pjesëtarë të bashkësive fetare, krahinore apo fisnore, por si një kolektiv që ishte i vetëdijshëm për veçantinë e vet etno-kulturore dhe që po formonte vullnetin edhe për mëvetësinë politike.
Edhe Gjergj Fishta në veprën e tij “LAHUTA E MALCIS”, ia kushton disa vargje kësaj ngjarje të rëndësishme të historisë tonë kombëtare, ku mes të tjerash shkruan:
Shkrepi dielli buzës s’Cukalit
Eja t’këndojmë, oj Zana e malit
Eja t’këndojmë me Lahutë t’Malcis,
Si ata Krenët e Shqyptaris
Në Prizrend na janë bashkue
Për me fol, me bisedue
Shqyptarin se si m’e pshtue.
Reshta të shkëputur nga faqet 18,19 të këtij libri.
Imazhi mund të përmbajë: tekst

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...