Home / Të ndryshme / Historia e kësaj fotoje me Bushi-n fillon nga ferma e tij në Teksas

Historia e kësaj fotoje me Bushi-n fillon nga ferma e tij në Teksas

… një ditë i shkuan gazetarët të shikonin fermën e tij, Bushi ishte në një dhomë/studio, duke pikturuar Enverin. Gazetarët të çuditur e pyetën, zoti President ju po pikturoni një ish Diktaror?!

Bushi me të qeshur u thotë:

“për mua, pasi kam lexuar shkrimtarin Anglez që ka botuar librin “Shqiptari Dinak”, kam ndryshuar qëndrim dhe kam studjuar mirë për Enverin dhe jo vetëm kaq, por për gjithë Shqiptarët që kanë udhëhequr në shumë se 12 shtete në botë.

Kam studjuar edhe për Mustafa Qemal Ataturkun, që bëri Turqinë moderne dhe të tjerë.

Për mua Enveri është idhull dhe kam mësuar shumë nga ai, sesi duhet kombi dhe atdheu.

Ai tani ka vdekur dhe nuk na godet dot më, por ishte një udhëheqës i madh që udhëhoqi për 45 vjet dhe zgjoi një popull duke e rreshtuar midis popujve të emancipuar dhe zhvilluar. Ai popull ishte analfabet, dhe për më tepër është populli më i lashtë i Europës i coptuar pa drejtësisht .

Unë i dua shqiptarët dhe kam lënë shënimet e mia në presidenc për ta!”

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...