Home / Opinion / NUK JAM KATOLIK DHE AS MUSLIMAN POR JAM SHQIPTAR,

NUK JAM KATOLIK DHE AS MUSLIMAN POR JAM SHQIPTAR,

NUK JAM KATOLIK DHE AS MUSLIMAN POR JAM SHQIPTAR,  Jakup Krasniqi në mbrojtjen e tijë në gjykaten e Hages .Kështu do të duhej të ndiheshim por edhe të jemi ne, të gjithë shqiptarët.

A është vepruar e punuar kështu në këto 20 – 30 vjetët e fundit në Shqiprinë Etnike. Unë them që JO.

Para kongresit famkeq të Berlinit, Perandoria Osmane u tërhoq nga Rajoni i madh i Sanxhakut të Nishit dhe la një popullsi shqiptare prej mbi 300.000 banor (ka kronist që kanë shkruar rreth 500.000) krejtësisht të pambrojtur.

Sllavet e jugut dhe Rusia n’a prezentuan si turq në diplomacinë e atëherëshme evropiane.

Ka deshmi që edhe diplomacia jonë e asajë kohe është zënë ngusht në këtë temë rreth përkatësisë sonë kombëtare, nga evropianët.

Për pasojë terë ajo popullsi e madhe shqiptare mbeti nën “mëshiren” e xhelatëve serb dhe ndodhi me bekimin e Evropës holokausti me i madh dhe i pa parë deri atëherë në historinë e Evropës.

Më vonë, plotësisht e njejta gjë u përserit rreth kohës së konferences famkeqe të Londres në Vilajetin e madh të Kosovës.

Pse po n’a përseritet neve historia e dhimbëshme ???

As holokausti i viteve 1877-8 në Rajonin e madh të Sanxhakut as holokausti i viteve 1912-13 në Vilajetin e madh të Kosovës dhe holokausti i Rajonit të madh të Çamerisë kurr nuk janë ngritur si çeshtje nga diplomacia shqiptare.

Cili popull tjetër mund të heshtë siç kemi heshtur e po heshtim ne ???

Edhe holocaustin e fundit në Kosovë të ndodhur ne vitet 1998-99 jemi duke e lënë në harresë !!!

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...