Home / Opinion / Masakra e Ladorishtit

Masakra e Ladorishtit

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Shkruan;  Medai Shaholli

28,10,2020
Kujtesë:
Nga kalendari historik i ngjarjeve dhe datave të historisë kombëtare
Sot është 28 tetor, datë që shënon 76-vjetorin e Masakrës së Ladorishtit, ku më 28 tetor të vitit 1944, hordhitë barbare naziste në tërheqje e sipër dhe për shkak të rezistencës Antifashiste që po zhvillohej në atë kohë në rrethin e Strugës dhe më gjerë do ta masakrojnë popullatën civile me pretekst të sulmeve dhe pritave ndaj patrullave gjermane.
Në shenjë hakmarrje ata do të kryejnë një masakër të paparë ndaj popullatës civile të fshatit Ladorisht, duke vrarë dhe masakruar brenda një dite afro 90 fshatarë të pafajshëm.
Lavdi viktimave të terrorit nazist!

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...