Home / Opinion / OJ FERXHE E MOJ SHAMI, JU VRAFTE MORTJA, JU TË DY!

OJ FERXHE E MOJ SHAMI, JU VRAFTE MORTJA, JU TË DY!

Kush është i pastër në shpirtë, nuk ka nevojë për fe…
Si të veprohet? Dua që të gjithë ta vrasin mendjen dhe e kam një parandjenjë që ne duhet të bëjmë diçka. Që nesër të mos jetë vonë! Nëse ndonjë funksionar i lartë fetar i keqpërdor ceromonitë fetare dhe mësimet fetare për të plagosur apo për ta sakatosur kombin e vetë. Kundërshtarët e tij nuk duhet të ndjekin të njëjtën rrugë por duhet ta luftojnë me të njëjtat armë. Pavarësisht se mund të jetë e pakëndëshme për pjestarët e saj të veqant. Si kundërshtar i këtyre dukurive negative: “Shqiptarët duhet të jetë me të vërtet luftarë për demokraci dhe duhet të bëjmë diçka që të mos e harojnë kollaj!”. Atëherë rebelimi nuk është vetëm e drejta, por detyra e çdo nacionalisti dhe çdo qytetari shqiptarë. Jo rebelë kundër kombit apo shtetit, por rebel kundër kësaj forme mesjetare për të cilën ishim bindur se do të sillte shkatrrimin e popullit në menyrë të pa shmangëshme.
Në këtë kohë, Dardania po gëlonte nga elementet e huaj, sidomos shkije, turq, arab dhe shqiptarë gjak prishur etj. Ju lutem të më kuptoni drejt. Është fjala për vetëvrasjen e një kulture Ilirodardane. Ka gjasa gjithmonë? Kjo është, pa dyshim, dhe asgjë tjetër. Të mbyllen “organizatat humanitare terroriste arabe!”. Që të jemë i sinqert, njëra ndër të parat që hoqi shamin ishte: Sabrije (Bije) Vokshi më 8 mars 1945, mbesa e Sylejman agë Vokshit. Në vitet e tetëdhjeta në Kosovë shqiptarët s’janë marrë me shamia. Nuk ka qenë preokopim i tyre shamia. Atë botë ishte zgjim kombëtar. Shqiptarët fëmijët i pagzonin me emrat shqip… Hapni sytë o popull! Vajzat nga Kosova. Rritur në Kosovë. Se ç’e mbytën vetën. O me helm shamie e ferexheje. Desha t’ju them: – Nesër mos u gdhini të gjalla. Nuk na duhët shamit, përçarjet, por uniteti kombëtar. Ç’fsheh, sa mizore kjo histori për shami e ferexhe? Ç’histori? Si mund të quhej histori një gjë e tillë?…
O popull… O sot, o kurr….

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...