Home / Opinion / Të ndëruar lexues e sidomos të ndëruar ju komentues të shkrimit të djeshit (22.10.2020) me titullin CILA ËSHTË FEJA MË E MIRË E SHQIPTARËVE ju falenderoi përzemërsisht dhe dua të shtoj:

Të ndëruar lexues e sidomos të ndëruar ju komentues të shkrimit të djeshit (22.10.2020) me titullin CILA ËSHTË FEJA MË E MIRË E SHQIPTARËVE ju falenderoi përzemërsisht dhe dua të shtoj:

Musa Krasniqi
23 tetorë 2020
Shkencëtarët botërorë po n’a njofin primatin e më të lashtit popull të kontinentit të Evropës me prezencen fizike në kontinent dhe me gjuhën e embël shqipe.
Ka të atillë shkencëtarë qe mendojnë se primati i lashtësisë sonë fizike dhe gjuhësore është më i gjërë se evropian – intërkontinental. Madje disa shkencëtarë mendojnë që alfabeti – hieroglifet më së miri mund të deshifrohën me gjuhën shqipe. Pra po del se edhe gjuha e shkruar shqipe mund të del si gjuhë me primat -e para në nivel intërkontinental. Nese nuk jemi krejt të parët në nivel intërkontinental me gjuhë e egzistencë së paku jemi ndër të parët. A nuk është kjo krenari e jashtëzakonshme?
Të ndëruar shqiptarë a e shifni së sa të lashtë jemi ne në krahasim me krishterizmin e islamin ?
Poashtu dijetarët kanë vërtetuar se të parët tanë kanë patur besimet në Zot/Zotra shumë më herët së të tjerët dhe se janë lutur në shqip.
Historianët kanë vërtetuar se krishterizmi e islami u “mbollën” me dhunë, gjak – masakra e kushtëzime – haraç nga pushtuesit për të n’a marrë shumicën dërmuese të Gadishullit tonë Ilirik.
Të gjitha këto të më sipërmet janë fakte që në të njëjtën kohë n’a bëjnë shumë krenarë dhe shumë të dëshpëruar-zhgenjyer. Krenarë sepse ishim kush ishim e të dëshpëruar sepse kemi humbur shumë dhe kemi mbetur siç jemi.
Deri sa të jam gjallë – deri në frymen e fundit do të bëjë çështë e mundur e nuk do të dorëzohem në përhapjen e kësajë ideje kombëtare, vetem një fe shqiptare – SHQIPËTARIA.
Të gjitha argumentet e lartëshkruara janë bazë e fortë që më bëjnë të besojë se një ide e tillë një ditë nuk është e pamundur të zbatohët.
Kontinentët e bota po mendon për globalizim e pse ne shqiptarët t’a kemi aq të veshtirë globalizimin brenda përbrenda nesh kombëtarë e fetarë ???
Sigurisht që kjo është pasojë shekullore e shtypjes/shpërlarjes së trurit tonë nga armiqët qe janë munduar të na shfarosin neve e gjuhën shqipe dhe të na marrin gjithëçka që ishte e jona.
Zoti filloj t’a kthjellojë trurin njërëzorë se pari se menduari shqip e gjuhën njërëzore filloj t’a shlirojë se pari së shprehuri shqip. A nuk është kjo madheshtore? A nuk jemi ne dhe gjuha jonë madheshtorë?
Pse të lejojmë qe kjo dhuratë nga Zoti të bjerë kaq poshtë ? Zgjohuni shqiptarë mësoni t’a njifni e respektoni vetëveten më mirë !

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...