Home / Opinion / KUSH QENDRON PRAPA KRIMIT DHE KORUPSIONIT NE KARAÇEVE

KUSH QENDRON PRAPA KRIMIT DHE KORUPSIONIT NE KARAÇEVE

Ndonese me daten 07.08.2020 te ketij viti xhandarmaria serbe ishte futur ne Karaçeve,ne anen tjeter ngjalli shume debate ne vend,ku deputetet te Kosoves kishin vizituar ate pjese ku edhe kishin hasur ne çerdhen e krimit dhe te korupsionit.
Deputetet e LW dhe te PDK-se kishin filluar menjehere te kerkoj pergjegjsi ndersa deputetet e LW edhe interpelance per ministrin e brendshem Agim Veliun, porse Kuvendi ishte ne pushim veror dhe ne momentin qe filloj punimet u thirr ministri dhe kishte perplasje te ashpra ne seance.
Me ç’rast per te justifikuar ministri dhe partia e tij,sot ne oret e para te mengjesit ka marr nje aksion ne ate pjese siç thuhet per ta godit ate zingjir te krimit dhe korupsionit ku edhe u mbeshtet dhe u pershendet ministri nga te gjithe qytetaret.
Mirpo ky aksion ne forme te spektaklit mund te jete vetem nje farse per ta mbuluar krimin ne ate pjese dhe pjese te tjera dhe infuzion ne anen tjeter i kesaj qeverie qe ka deshtuar ne shume fusha veçmas pas marrveshjes jo te pranushme siç po konsiderohet ne SHBA dhe ne kohen kur kerkohet Asocacioni dhe ne anen tjeter me qindra shtepi te ndertuara ne veri te Mitrovices nga Serbia.
Pasiqe spetakle te tilla kishte edhe ne qeverite e kaluara kur deshtonin ato,por krimi nuk ishte goditur asnjehere dhe nuk ka vend ketu per atribute dhe as merita,perkunder se z.Veliu dhe partia e tij jane pergjegjes dhe fajtor qe lejuan aktivitete kriminale ne ate pjese dhe pjese te tjera ne vend,ku qytetari duhet kerkoj pergjegjsi nga ministri dhe partia e tij.
Ngase ne studimet e juridikut dhe ato te sigurise thuhet se me nje shtet ku ka rend dhe ligj krimi dhe korupsioni nuk mund te zhvillohet, poqese bosat e krimit dhe korupsionit nuk jane te lidhur ngusht me qeverine.
Dhe duke u nisur nga argument e lartcekura e verteta qendron se mbrapa krimi dhe korupsioni ne Karaçeve ne veri te Mitrovices dhe kudo ne Kosove,qendron qeveria njera pas tjetres e ne veçanti LDK-ja qe ishte me se shumti ne qeveri,dhe shtuar faktin se ky rrjet i krimit dhe korupsionit ishte mjaft mire i strukturuar ku ne mesin e tyre kishte edhe bosa te policise.

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...