Home / Histori / TRUPROJAT E MBRETIT IZRAELIT DAVID, ISHIN ILIRË

TRUPROJAT E MBRETIT IZRAELIT DAVID, ISHIN ILIRË

Imazhi mund të përmbajë: 1 person, duke qëndruar
TRUPROJAT E MBRETIT IZRAELIT DAVID, ISHIN ILIRË
Përderisa gjejmë mes truprojave të Davidit, – që i bie të jetë pas vitit 1000 p.e.s., – Kerethitët dhe Pelethitët (kretanët dhe filistinët), na vendoset gjithashtu një kufi më i hershëm për periudhën në të cilën racat ballkanike-ilire [shënim i përk.: filistinët] arritën në Kretë e mandej lëvizën më tutje, duke marrë me vete elemente nga popullsia vendase.
Thënie për shqiptarët
___________
Titulli: Bulletin of the John Rylands Library, Volume 51
Autori: Ernst Grumach
Redaktor: John Rylands Library
Botues: Manchester University Press, 1969
Foto: Jonatani dhe Davidi.
Jonathan and David planning their arrow signal. (Samuel 20:18-23 ). Illustration by Philip R Morris (1836-1902).

About admin

x

Check Also

Avni Dehari, ‘feniksi shqiptar’, flet për MekuliPress: “Vendi i parë, pa një dallim të madh nga i dyti, do t’i ngjante fitores së Pirros me dëme të mëdha për Kosovën. Fitorja e madhe që po vie është garantuese e mosminimit si në të kaluarën e themeleve të qeverisë së re, që do të dalë si vullnet i popullit.”

January 20, 2021 Është ky Avni Dehari, humanisti, poeti, kritiku, këshilltari dhe ...