Hej, atdhe!
Që shkëlqen, dhe kur mbi qiell ka re!
I lartësuar nga malet,
si fron për perëndit!
Por i rrënuar përtoke,
nga politikan e bandit.
Hej atdhe !
Sa lartë ti ke qën!
Por nga zullumqarët,
sa shum poshtë ke rën,
Populli i mjer, ska buk për të ngrën,
Ndërsa politikanëve !
Ju ka mbet pa shkuar, veqse në hënë!
Hej atdhe!
Në varfërin tënde,
politikanët pasurohen!
Për pushtetin e tyre,
gjymtyrët e tu dhurohen,
Hej atdhe!
I shtrirë brigjeve të adriatikut,
e të detit jon!
Pa më thuaj si duron,
e nuk eksplodon!
Hakmarrjen tënde mbi zullumqarët,
si nuk e lëshon!
Që populli i vuajtur,
nga këta bandit të shpëton.
——————————————
Zoti e bekoftë Shqipërin 🙏🙏🇦🇱🇦🇱

About admin

x

Check Also

Avni Dehari, ‘feniksi shqiptar’, flet për MekuliPress: “Vendi i parë, pa një dallim të madh nga i dyti, do t’i ngjante fitores së Pirros me dëme të mëdha për Kosovën. Fitorja e madhe që po vie është garantuese e mosminimit si në të kaluarën e themeleve të qeverisë së re, që do të dalë si vullnet i popullit.”

January 20, 2021 Është ky Avni Dehari, humanisti, poeti, kritiku, këshilltari dhe ...