Home / Opinion / Presidenti turk Erdogan, u shpreh: “Nuk ka komb dhe etni greke”. Megjithatë, edhe ai duhet ta dijë se në Gadishullin Ilirik ka vetëm një etni dhe një komb gjerësisht që ëdhtë shqiptar.

Presidenti turk Erdogan, u shpreh: “Nuk ka komb dhe etni greke”. Megjithatë, edhe ai duhet ta dijë se në Gadishullin Ilirik ka vetëm një etni dhe një komb gjerësisht që ëdhtë shqiptar.

Më në fund , Spartak Ngjela edhe zbulon se çfarë i tremb më së shumti grekët e turqit për momentin dhe jo vetëm ata dhe për këyë lëshon deklaratën e tij, ‘bombë’
Në fakt e vërteta është se sikurse Greqia ,por edhr shumë shtete të tjera sllavo ortodokse, (jo vetëm sllavo ortodokse ,por edhe muslimane) janë të krijuara nga ndikimey spo influencat e të huajëve në këto hapësira të Gadishullit Ilirik. Pra, këto shtete, janë ca krijesa artificiale më tepër të sajuara nga disa disa fuqi apo qarqe për interesa të caktuara që në fillimit të shekullit të XIX. Kjo ,është bërë vetëm për me një qëllim, që për të mos të këtë , asnjëherë këyi paqë apo qetësi të përherëshme , në këtë vrnd të quajtur Ballkan. Por, edhe me qëllim , që këto fuqi nëpërmes lëtyre djteteve , si mrkanizms t’i realizojnë disa ide apo projekte ,më parë të projektuara, që në në thelb janë ide dinake, siç janë odea e pansllavizmit, megalo idesë, etj. të cilat qysh që në fillim kanë patur një qëllim që për një kohë , akoma ta mbajnë të mbuluar dhe të groposur dhe të fshehur të vërtetën e cila që për disa ka qenë tepër e hidhur madje edhe madje vdekje prurëse. Dhe që më vonë, këto si forca , që mund të jenë extreme, ato më në fund fitojnë, mund që ta të zhduknin nga faqja e dheut tërë farën dhe kompaktësin e etnicitetit së lashtë, historike, të popullësisë në këto trevs të Ballkanit, me origjinë nga etnis e ladhtë iliro-thrake, dake, etrure pellazge jo vetëm në hapësirat e Ballkanit por edhe më gjerë, . Dhe gjithkush që me një sinqeritet e respekton edhe tani historinë, duhet ta dijë, që në këto troje , të quajtura iliriko- arbërore , dikur ka patur qysh në fillim të krijimit të jetës, vetëm e vetëm, një komb autokton unik një etni të quajtur, etnis pellazgo -iliro- arbërore që ka jetusr në këtë Gadishull, që tani quhet me emërin Gadishull Ballkanik.

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...