Home / Opinion / Marveshje Historike, apo Marveshje Histerike e dele-gacionit nga Kosova, Kryesuar nga kryeministri ilegal dhe legjitim!

Marveshje Historike, apo Marveshje Histerike e dele-gacionit nga Kosova, Kryesuar nga kryeministri ilegal dhe legjitim!

Kjo “marreveshja e befasive gjitheperfshirese”ndermjet Kosoves dhe Serbise,nga e cila nuk kuptohet kush me kend eshte marre vesh,si eshte marre vesh,pse ashtu jane marre vesh,ne kete ndermjetkohe njevjecare qe eshte caktuar per ta kuptuar si “historike”per nje pale shqiptare,si “tradheti”per nje pale tjeter ,do u qese shume pune keshilltareve te Presidentit amerikan,se ,sikunder e dime,mes 17 keshilltareve qe kishte Presidenti,ka edhe nje keshilltar qe e meson nje dite para dhe gjer 1 ore para takimit,se si shqiptohet emri dhe mbiemri origjinal i presidentit apo kryeministrit me te cilin do takohet,vecmas me ata presidente apo kryeministra nga vendet arabe,se gjuhet atje,bie fjala,nuk kane germen “P”,dhe ne vend te saj perdorin germen “B”,keshtuqe emrin e ministrit te puneve te jashtme te Jugosllavise ne vitet 1970 ,Koca Popoviqit e shqiptonin dhe e shkruanin Koca Boboviq.
Tash nuk e di kush i ka ngaterruar punet ketu rreth takimit te djeshem te Presidentit Trump, me mbiemrin e kryeministrit HOTI,qe ka dale HUTI.Me shume gjasa ka qe kete ngaterrim ta kete bere keshilltari i Presidentit Trump per drejtshqiptimin e emrave arabe,pa e dijtur se Kosova ,sipas gjeografise, nuk bie ne Arabi dhe ,nese do i bejne verejtje atij keshilltari per kete ngaterrim,te cilin mandej shqiptaret ,si e kane huq,mund t’i tjerrin ngaterrime te reja semantike e ta kuptojne si Hut,huti,ai do gjeje arsyetim per t’u mbrojtur,se do e gjeje ne shtypin shqiptar se emri i kryeministrit te Kosoves del perdite i ngaterruar ne gazete dhe tv e ne takime ,here si ABDULLA,here si AVDULLA,dhe nuk e quajne gje kete ngaterrim,dhe do dale i pagabuar qe Presidentin Trump e ka mesuar se kryeministri i Kosoves i thote vetes AVDULLA ,e Presidenti nuk ka gabuar t’i thote Abdallah,si e shqiptojne ne Arabi,po gabimin mund ta kete bere ai keshilltari per vendet gjeografike i Presidentit qe Kosoven e ka bere fqinje me Arabine…

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...