Home / Opinion / KOSOVA NUK ËSHTË SHTET MUSLIMAN!

KOSOVA NUK ËSHTË SHTET MUSLIMAN!

Imazhi mund të përmbajë: 2 njerëz, njerëz që qëndrojnë dhe tekst
Se kildebilledet
/ Foto Blerim R.Metaj/
Islamin në trojet shqiptare e kishte sjellur pushtuesi Otoman. Religjioni muhamedan ishte perdorur si armë asimiluese për t’i tjetersuar dhe asgjesuar shqiptaret nga identiteti i tyre me filozofinë: Për ta asimiluar një popull, konvertoje atë!
Se Kosova nuk është shtet Musliman e deshmon Historia. Populli shqiptar i Kosovës nuk e ka pranuar Islamin në menyrë vullnetare ose me vetdeshirë, për kundrazi, populli shqiptar, si në Kosovë ashtu në të gjitha trojet është detyruar të konvertohet në menyrë të dhunshme.
Para një dhune psikologjike, fizike dhe ekonomike, populli shqiptar është detyruar të konvertohet. Për fat të mirë ketij konvertimi të egër i shpetoj një pjesë e madhe e popullit, i shpetoj kultura dhe tradita. I shpetuan vlerat kombëtare dhe njerëzore që ky popull i trashegoj brez pas brezit. Anipse pushtuesi Otoman deshi të na tjetersoj të tërë. U munduan të na e zhdukun alfabetin, gjuhën, kulturen dhe lashtesinë tonë. U munduan të na i fshehin Heronjet, Trimat dhe prejardhjen tonë nga Ilirët dhe Pellazget. U munduan të na paraqesin para botës si popull i egër dhe i pacivilizuar. U munduan të na paraqesin si popull pa kombesi, sepse kombin tonë e atakuan në thelbin e tij.
Menyra e dhunës dhe detyrimit të konvertimit ishte e shumë llojshme:
– Konvertimi në Islam për të patur të drejtë mbjelljen e tokës.
– Konvertimi në Islam për të shpetuar i gjallë.
– Konvertimi në Islam për t’i ruajtur vajzat nga dhunimi dhe keqtrajtimi seksual.
– Konvertimi në Islam për të patur të drejtë tregtinë.
– Konvertimi në Islam për t’i shpetuar tatimit 1 me 1.
– Konvertimi në Islam për t’i shpetuar Djemtë nga Gjenocidi, etj etj..
Pra një popull, një shtet ose komb mund të quhet Musliman, në qoftë se e ka pranuar vullnetarisht Islamin. Por ky nuk është rasti te populli shqiptar, e në këtë rast te ai i Kosovës.
Në Kosovë mund të jenë shumica e popullit të deklaruar si Musliman, por as 1/3 nuk e praktikojnë Islamin. Ky deklarimi se gjëja shumica janë muslimane është i rrejshem, është politikë sllave dhe turke që janë munduar ta paraqesin popullin shqiptar: Si popull musliman, e jo si popull shqiptar.
Brezat e ri që mund t’i besojnë përrallat e shovenizmit serb dhe atyre Islamike, ju lutëm pyesni Prindërit tuaj. Ju ishit në 5-6 breza Katolik ose Ortodoks.
Se kildebilledetTerrori musliman nda  shqiptarve.

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...