Home / Opinion / Ja pse e quajnë diktator Enver Hoxhën: -Zhduku Analfabetizmin dhe semundjet ngjitese shekullore si malarja, difteria, terbimi, salmonela,bruceloza, tularemia,zgjebja, flama,tifua e morrit!

Ja pse e quajnë diktator Enver Hoxhën: -Zhduku Analfabetizmin dhe semundjet ngjitese shekullore si malarja, difteria, terbimi, salmonela,bruceloza, tularemia,zgjebja, flama,tifua e morrit!

-Mjeksia profilaktike falas.Vaksinimi i popullates në rast Epidemie dhe Pandemie”! Sot paguan sigurimet shendetesore ne shtet por shteti nuk te kuron e as te mjekon te detyron te shkosh te privati e ta paguash me koke! Askush nuk mban pergjegjesi!
-Bëri Arsimin fillor të detyrueshem dhe arsimin e mesem e te larte falas !U ngriten kopshte.çerdhe,qëndra shëndetesore e kulturore në çdo fshat! Cdo fshat kishte grup folklorik!
-Puna u bë detyrë dhe nder! U dënua parazitizmi!-
-Mbrojtja e Atdheut detyre mbi detyrat,vendosi sherbimin e detyrueshem ushtarak!Sot je pa punë shko ushtar me pagese!
-Armatosi gjithe popullin! U vendos rendi e qetesia! U forcua uniteti ne gjirin e popullit! Per armiqte e diversantet s’kish vend as ne shpella sot ata kane hyre ne administraten e shtetit dhe ne Kuvendin Popullor! Sot jetojmë kohërat më të pasigurta ndonjëherë. Thirrja “Denonco korrupsionin”, do të thotë mbyll sytë e gojën!
-Pashaporta shqiptare respektohej kudo ne bote ,sot bota po i kthen me ”çarter” hallexhinjte! Mafia ka pushtuar jo vetem zyrat por edhe teritorin!
-Kush shkel te drejtat e grave,nenave,motrave dhe vajzave ta djegim me zjarr! Sot femra shqiptare trafikohet nga vet shqiptaret! Gjatë viteve te Demokracise çfare kemi te sigurt? Jepni mendimin tuaj!
Enver Hoxha ishte “Bilbil” që këndonte,ndersa ka 32 vjet qe dëgjojmë zhurmat shurdhuese te “zhabave” te moçaleve dhe te sorrave qe turren drejt “kërmave”. Neqoftese Kleopatra,Semiramida,Helena e Trojës mbahen si simboli i tradhetise bashkeshortore e ashtuquajtura Demokraci do te mbehet si simbol i tadhetise kombetare.
Nuk kanë faj ata që shajnë Enverin pasi ai eshte i vetmi etalon qe duhet ndjekur dhe per çdo gje ti referohemi atij! “Që të udhëheqësh duhet të parashikosh,Për të parashikuar nuk është kurdoherë e lehtë.Të udhëheqësh nuk do të thotë vetëm të shkruash Rezolucione dhe të dërgosh Direktiva.Të udhëheqësh do të thotë të kontrollosh zbatimin e Direktivës dhe jo vetëm zbatimin e direktivës,por edhe vetë direktivën,për të parë në praktikë në se ato janë të drejta apo të gabuara” . Edhe Partia më e medha zihet në befasi,edhe partia më e madhe mundet të mbarojë,nëqoftëse nuk nxjerr mësime nga Historia,nëqoftëse ajo nuk farkëton për ditë e më shumë gatishmërinë luftarake të klasës së saj.Të zihesh në befasi është një gjë tepër e rrezikëshme..Të zihesh në befasi do të thotë të biesh viktimë e të papriturave, viktimë e panikut përballë armikut. Mirpo paniku shpie në shpartallim,në disfatë,në greminë” .(Kështu ndodhi pas vdekjes se Enver Hoxhes).

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...