11:58, 12 Gusht 2020

Televizioni Publik gjerman “ZDF” ka raportuar për situatën me koronavirus në Kosovë.

Sipas këtij raporrtimi situata me COVID ka dalë jashtë kontrollit.

Mediumi gjerman në raportimin e tij thekson se nga afër 2 milionë banorë sa ka Kosova, ndodhin çdo ditë nga 12 vdekje nga COVID-19.

Raportimi shton se ngritja e numrit të të infektuarve dhe të vdekurve vjen si pasojë e çlirimit të masave anti-COVID nga qeveria në fillim të qershorit.

“ZDF” po ashtu përshkruan edhe gjendjen e rëndë nëpër spitale, duke theksuar se ka mungesë të respiratorëve.

Linku i plotë i raportimit:

https://www.zdf.de/nachrichten/heute-in-europa/kosovo-corona-ausser-kontrolle-100.html