Home / Histori / Gjenocidi sërbomadh dhe Qëndresa Shqiptare!

Gjenocidi sërbomadh dhe Qëndresa Shqiptare!

Se kildebilledet

Shovinizmi serbomadh është një nga ato tipare me bazë racore dhe klasore që fatkeqësisht, nga koha në kohë, është shfaqur në trupin dhe në trurin e kombit serb. Ai, i ushqyer me qëllime antishqiptare, i verbuar nga mitet sllavomëdha e serbomëdha të ngjyrave më dehëse mesjetare, u kthye në devizë edhe të vetë shkencës e të shkencëtarëve serbë, në synim për të mohuar dhe për të shfarosur kombin shqiptar. Shovinizmi, si nacionalizëm borgjez i trajtës më reaksionare dhe më të shfrenuar, i shprehur në urrejtjen, në armiqësinë dhe në përbuzjen ndaj popujve joserbë, i ngritur në politikë zyrtare, i injektuar nga qeveritë dhe partitë politike serbe, gjithnjë e ka rënduar ndërgjegjen e kombit serb në dëm të kombeve fqinje, kryesisht në dëm të kombit shqiptar.
Kështu shkruan SHABAN BRAHA në librin e tij: “Gjenocidi serbomadh dhe qëndresa shqiptare 1844-1990”.
Por, kjo ide serbe, ende vazhdon në politikat e Serbisë herë sheshazi dhe herë në mënyrë sekrete.
Gjakpirësit gjak duan gjithmonë!
E kanë me traditë krimin dhe jetojnë për krimin.

 

 

 

 

 

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...