Home / Opinion / Akademikët e kotur të Kosovës në shërbim të politikës ditore, jo në shërbim të shtetit dhe të kombit

Akademikët e kotur të Kosovës në shërbim të politikës ditore, jo në shërbim të shtetit dhe të kombit

Akademikët e kotur të Kosovës në shërbim të politikës ditore, jo në shërbim të shtetit dhe të kombit
Akademikët e kotur të Kosovës në shërbim të politikës ditore, jo në shërbim të shtetit dhe të kombit

10 gusht 2020

Shkruan: Muhamet Kelmendi

“Të ashtuquajturit akademikët e ASHAK-ut nuk janë akademik. Ata nuk kanë veprime dhe punime shkencore të botuara për titullin akademik, të gjithëve, pa përjashtim, mund të ju hiqet titulli tillë. Ndërsa, si ASHAK fare nuk e meriton atë emërtim, sepse nuk ka kontribute shkencore. Duhet të punohet. Kosova nuk e ka një vepër shkencore mbi dhunën dhe gjenocidin, mbi demet materiale dhe morale, mbi gjendjen ekonomike dhe sociale, mbi objekte e kulturës, mbi dialogun me shtetin serb, mbi pandeminë dhe mbi shumë gjëra të tjera. Deklarimi i ASHAK-ut ishte vetëm mbi demarkacionit me Malin e Zi dhe ai ishte në favor të grupit të Isa Mustafës dhe të Hashim Thaçit, duke mbrojtur vijën ku Kosova i humbë mbi 8 mijë hektar”.

-Akademia e Shkencave të Kosovës është vetëm një emër i tillë. Ajo ka kohë që është shndërruar në një organizate të grupeve të interesit. Tash vepron kryesisht për interesat e Isa Mustafes. Reagimet që vijnë nga këta njerëz të pleqëruar dhe pa far kontributi ta përkujton thënien sikurse thoshin pleqtë tanë:”Është luftë dhe ende mendohet se nuk ka”. Me këtë ide vepron ASHAK-u. Reagimet e tashme janë sa për të përkujtuar ekzistencën dhe hiq më shumë. Një Akademi që për 20 vjet, pa përmendur kohën gjatë dhe para luftën, e që nuk e ka një program të përgatitur për shtet, për çështje kombëtare apo për të ardhmen e shqiptarëve si komb, kërkon një fshesë te madhe për ti dërguar në shtëpi. Të ashtuquajturit akademikët e ASHAK-ut nuk janë akademik. Ata nuk kanë veprime dhe punime shkencore të botuara për titullin akademik, të gjithëve, pa përjashtim, mund të ju hiqet titulli tillë. Ndërsa, si ASHAK fare nuk e meriton atë emërtim, sepse nuk ka kontribute shkencore. Duhet të punohet. Kosova nuk e ka një vepër shkencore mbi dhunën dhe gjenocidin, mbi demet materiale dhe morale, mbi gjendjen ekonomike dhe sociale, mbi objekte e kulturës, mbi dialogun me shtetin serb, mbi pandeminë dhe mbi shumë gjëra të tjera. Deklarimi i ASHAK-ut ishte vetëm mbi demarkacionit me Malin e Zi dhe ai ishte në favor të grupit të Isa Mustafës dhe të Hashim Thaçit, duke mbrojtur vijën ku Kosova i humbë mbi 8 mijë hektar. Ndërsa, tash ky deklarim, është vetëm peshë e letrës dhe asgjë tjetër. I takon Kuvendit të Kosovës që të kërkoj nga ASHAK- punë konkrete shkencore. Përndryshe ka të drejtë të veproj deri në ndaljen e punës, sikurse edhe financimin. Nuk i duhet Kosovës ky subjekt vetëm për marrje të pagave dhe ato të majme, pa bërë punë shkencore dhe të nevojshme. Të gjithë e panë pamfletin propagandistike të kriminelit Vuçiq mbi “Kulturën Serbe ne Kosovë e Metohi” të botuar në Beograd. Atë e kishte botuar Akademia e Serbisë . Ajo tregon se si tëra objektet shqiptare janë sllave! Po ASHAK çka botoi? A kishte Kryeministri i Kosovës ndonjë vepër në Bruksel? Marri. As Qeveri,a as ASHAK dhe asnjë organ nuk ka vepra të tilla. E gjithë kjo bie si bumerangë mbi ASHAK-un. Ajo thjeshtë ka dështuar tërësisht”.

/Mar nga Kosova sot/

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...