Home / Opinion / KOHA E MASKARENJËVE DHE FILOZOFIA KËRCËNUESE E TYRE

KOHA E MASKARENJËVE DHE FILOZOFIA KËRCËNUESE E TYRE

Një qeveri e krijuar pa moral e pa karakter.
Isë! Ndali zagarët e tu…
Në Dardani ka shumë lloje gjove t’gjalla e insektesh helmuese, tradhtarësh.
Cili është ky helmë!
Si kuptoj këta emra akademykësh me fytyra djalli. Kujtim Shala jeton në “historinë e letërsisë” së tij. Është version i sotëm i Dardanisë antike, një version i përçudnuar i saj. Pjesa më e madhe e këtij konstatimi është e vërtetuar. LDK-ë është një parti ku anëtarët brenda mbretit lakuriq është vërtet e korruptuar dhe pa pengesa. Por, pot ë shohim nga afër demokracin brenda Mustafës, do të kemi para syve një realitet shumë më të ndërlikuar dhe të turbullt. Në vitet e fundit, LDK-ja ka ndryshuar krejtësisht krahasuar me përfytyrimin që e ruajnë në zemrat e tyre admiruesin Dr. Ibrahim Rugova. Dy të tjerë akademykësh satrapësh Xhavit Ukaj, Kujtim Shala e Arben Gashi (papagallët e Mustafës), e përdorën pushtetin e tyre për t’u shndërruar në një feudal të pasur e zullumçarë për t’ia bërë gropën njëri tjetrit. Me skandale që e kanë shoqëruar Dardaninë për 20 vjetë.
Shkrimi ka titullin “KOHA e MASKARENJËVE”. Para se të shkruaja, pata parë në Kuvendin e Dradanisë, për herë të parë në jetën time, një një pamje të shëmtuar, e cila pas kushedi sa vitesh sulmesh tinzare, sharjesh, fyerjesh e rrahjesh kishin ardhur në kohën tonë për sulmet e sa e sa fitoreve ndaj deputetëve të pambrojtur, për zhgënjimin e sa e sa të humbjeve, të cilët ndoshta, më të rinj se Mustafa kanë qenë të detyruar të mos ndahen, ngase shpata e luftës u ka hyrë në shpirtë për ta mbrojtur krimin e organizuar brenda tyre me një perandori të sofistikuar. Pse ligji nuk arrinte ti ndalonte këta “krye vrasës”!!!???
Me zakone të rënda e të vjetra fshatari. Por ne realitet, dhe për këtë nuk ka pse të dyshojmë, revulucioni i tyre vetëm vazhdoi traditën mbretërore brenda LDK-së. Monstrumi, plaku i prapashticës si gjyetar shtrigash në dëmë të këtij vendi. Sulmet fizike në Kuvendin e Dradanisë vazhdim i traditës së vjetër ku rrugaqëria mbulohet me tituj shkencor. Pasi një grup deputetësh, emrin zyrtar e kanë deputet po i quaj edhe unë deputet injorantë, që s’përkonte me realitetin, dy akademyk të deformuar në surrate nga sindromi i paralizës mendore, sipas tyre, fund e krye të ngjyrosur me një farë romantizmi provincial nacional odash.
Megjithëse ka njerëz tjerë që i quajnë ndryshe këto gjo t’gjalla. Po vendosen fatet e këtij vendi dhe të ardhmen tonë dhe po prekin Kushtetuten dhe sa ligjitime pas këtij imoraliteti në kuptimin e injoraniti totalisht që këta zagarë qe nuk i kuptojnë dhe gjërat që si dinë. Por jamë kurioz ta di se kushë janë këta helaq, që dhunojnë kushtetuten dhe sulmojnë fizikishtë deputetët e një partie tjetër. Po ta përqendrojmë vëmendjen vetëm te pamja e jashtme të këtyre akademykëve atëherë sigurisht është e vështirë të parafytyrosh një regjim tjetër i cili do të dallohej në mënyrë të dukshme nga ai i vjetri (Klanit Pronto) sikur ai revulucioni mafijoz i dhunës.
E gjithë kjo shtjellë shqiptarësh të deformuar politikisht, intektualisht e moralisht bën trysni të pandërprerë në korridoret e Parlamentit të Dardanisë mbi delegatët e VV-së që flasin më ndryshe. Kryesisht me anë të kërcënive, grushteve, ofendimeve, pusullave të shpejta, të dreqit Kujtim Shalës i paralizuar në gojë, Arben Gashit provincial i katuneve më të thella me gogolin e tyre Isa Mutafën me patericën më kobshme brenda LDK-së e di ç’mënyrave të tjera brenda PDK-së. Por, ndërsa u sulën kundër deputetit të VV-së, zelli kryesor i zagarëve të LDK-së ka qenë drejtuar në radhë të parë kundër një force politike që i fitoj zgjedhjet, sepse ishte pikërisht VV-ja, që lidhte këtë parti, për ta luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar.
Në korridoret e Parlamentit të Dardanivazhdon tragjedia e njëjtë e sulmeve, rrahjeve, ofendimeve dhe vrasjes së shtetit. Aty në Parlament ku rrihen e sulmohen deputet e VV do të thotë nuk ka shtet që ti mbronë deputetët e vetë. Aty ku sulmohen deputetet Gamend Gushenica dhe nuk denohen holiganët e gjot t’gjalla. Në ato shtete lirishtë mundë ta vrasin shtetin e ti rrahin deputet dhe aq më shumë do të thotë se çdo gjë është fundosur në baltën e krimit të organizuar dhe korrupsionit dhe në baltën e interest personal bandës së Isa Mustafës.
Në këtë shtetë ku lirshëm mund ta sulmojnë e rrahin deputetin dhe askush nuk qohet atë ta mbrojnë – do të thotë se shqiptarët janë të pa ndjeshëm për fatin e vetë kolektivë ose çdo njeni e sheh interesin e shefit të partisë së tij. Këta dy huliganë e akademik dalin të pa maskuar e sulmojnë e rrahin në mes të ditës dhe fare nuk e fshehin fytyrën sepse si duket akademiku me fytyrë të paralizuar dhe Gashi me mjekrrën e një cjapi nuk kanë frikë askëndë e as drejtësinë!
Ndërsa kombi shqiptar shpëtoi më në fund nga diktatura serbe e malazeze, ndërsa sot vazhdojmë të lëmgojmë nën një korrupsion më të egër, dhunën e Isa Mustafës dhe bandës së tij. Pa e tepruar aspak, mund të thuhet se shqiptarët e Dradanisë sot jetojnë në një ferrë të vërtetë politiko-korruptivë. Për fatin e saj të keq, Dardania ka qenë gjatë dy dekadave një fushë ndeshjesh në mes korrupsioneve, gjersa u gdhim me kapje shteti.
Politka e popullit duhet ti mbrojë hapur e forcë reformat demokratike se krimi organizuar, korrupsioni dhe islami politik po punojnë hapur. Trshëgimia e hamendsuar e gjove t’gjalla, pastaj ngre më shumë dyshime. Nëse ka një identitet midis dy gogolve të LDK-së, atëherë ka edhe një identitet midis egërsirës Dardanë Mulliqajt dhe armiqësisë së dy gjove t’gjalla Xhavit Ukës, Kujtim Shalës e Arben Gashit ndaj VV-së. Por këtu duhet parë se bëhet fjalë për një shqyrtim kritik, që ka të bëjë me rreziqet e lidhjeve familjare për ekzistencën e shtetit të kapur, grackat e nepotizmit dhe të mbrojtjes së korrupsionit dhe të mbrojtjes së klaneve brenda LDK-së e cila rrjedh nga anëtarësia në disa grupe hajdutësh e akademikësh që deri dje ishin çoban delesh e thishë apo disa pjestar klanesh e paramilitarësh me shumë afera korruptive.

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...