Home / 2020 / august

Monthly Archives: august 2020

Historia e kësaj fotoje me Bushi-n!

Luigj Beltoja 16 Tetor 2019  ·  Historia e kësaj fotoje me Bushi-n fillon nga ferma e tij në Teksas, një ditë i shkuan gazetarët të shikonin fermën e tij, Bushi ishte në një dhomë/studio, duke pikturuar Enverin. Gazetarët të çuditur e ...

Read More »

“Behuni pro-amerikane ju pro-vatikanet, pro-Janullatosat e Athines dhe pro-islamiket e “baba” dovletit te sulltan Erdoganit”

    Shkruar nga, LUAN BACI /USA/ SHBA 31 Gusht 2020          Prishja e nje kishe ne zbatim te ligjit te shtetit dhe interesave te vendit nuk demton besimin,       Nuk e di se si vjen nje ndjenje e natyreshme qe gjithcka qe shikoj, per mire apo per keq ne vendin ku banoj ne Amerike, apo ne vendet e tjera te huaja ku shkoj per vizite, gjithnje me shkon mendja perdite tek atdheu im, tek bashkekombesit e mij ne te gjithe trojet shqiptare, por sigurisht qe krahasimet me te shumta i bej me jeten time dhe bashkekombeseve te mij shqiptare ne Shqiperi, per faktin se aty jam rritur dhe kam jetuar pjesen me te madhe te jetes time, e per rrjedhim njoh me mire ate pjese te jetes se kombit tone padrejtesisht te coptuar.       Dhe krahasimi qe me vjen ne koke per nje kohe jo pak te shkurter, po per nje muaj me rradhe,  eshte me prishjen e nje kishe teper te madhe, ne nje qytet ku kam jetuar per me shume se shtate vjet, ne Salem te shtetit te Massachusetts, te Amerikes, i njohur shume mire jo vetem brenda Amerikes por edhe ne te gjithe boten per muzeumet e tij, e sidomos per ate “Muzeumin e Shtrigave” te Salemit, ...

Read More »

Shqipëria e Madhe ka kuptimin e Shqipërisë Etnike

Beqir Elshani Shpeshherë historia e civilizimit në botë bëhet miniaturë e zvogëlimit të ngjarjeve të mëdha kombëtare të mbarë popullit shqiptar, që padrejtësisht kanë mbetur nën sundimin jugosllav. Derisa boshnjakët ishin ndarë me anën e fesë në ortodoks e mysliman, ...

Read More »

Njerëzit që lindin para frikës

    Afrim Morina Hyrje Janë tri kategori të njerëzve: 1.      Ata që lindin para frikës 2.      Ata që lindin baras me frikën dhe 3.      Ata që lindin pas frikës Që të tria kategoritë, nëse nuk është studjuar nga lëmit e caktuara të ...

Read More »

VËRTET, KUSH ËSHTË “TRADHTAR”!?

BRANKO (TANASHI) MANOJLOVSKI Shkruan, Ibrahim Kelmendi (Në kuadër të debatit për shqiptarët ortodoks në Makedoni) Ndihem i gëzuar që tashmë po debatohet në nivele më serioze për ekzistencën tonë në Republikën e Makedonisë (RM). Nuk jam fare xheloz që unë ...

Read More »

PREKAZI I HARRUAR I BURIMIT

  shkruan,Qerim Rexhaj Me rastin e 22 vjetorit të Epopesë së lavdishme të rënies së Shaban Salihajt dhe familjes se tij Hyrje Buzë rrugës regjionale Pejë – Mitrovicë, në mes Hanit të Sarës dhe Rakoshit, ngrihet një lapidar që përkujton ...

Read More »