Home / Të ndryshme / BETIMI I FAZLI GREIÇEVCIT PARA VDEKJES NE BURG!

BETIMI I FAZLI GREIÇEVCIT PARA VDEKJES NE BURG!

Shkele i thane, me kembe flamurin!
Peshtyje i thane, me goje flamurin!
Shaje i thane, me nane flamurin!
Shkyeje i thane me duar flamurin!
Në daç jetën me ta falë
Tregoj shokët, fis e farë.
S’i verboj syte e mi!
S’ia shëmtoj këtë bukuri!
Dua flamurit gjak me i dhanë!
E kam babë, e kam si nanë!
Dua flamurit me i dhanë jetë!
Për flamurin dua me vdekë!
Dhe flamurin e puth n’ballë:
Unë pa Ty s’jam shqiptar!
Kështu ka thanë Fazliu rrufe
E dha jetën si me le
Mbylli sytë, me faqe t’bardhë
N’atë çast shpirti i ka dalë!??
DOKTOR ALI SOKOLI:
(17 gusht 1964: UDB-ja, krah shqipfolësve,
i thanë Dr. Ali Sokolit:“Ka vdekur nga veremi! (Tuberkulozi)
O nënshkruaje vdekjen e tij, o do të pësosh kështu edhe ti!”
Dr. Sokoli:“Ju e vratë mësuesin Fazli!
Për të gjallë s’e nënshkruaj krimin!”)
….
R.Greqevci( fotoja e heroit eshte po nga autori i poezise )
Imazhi mund të përmbajë: një ose më shumë njerëz dhe ushqim

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...