Edhe pse nuk kamë qenë anëtar i LPK-së, por kamë bashkëpunaur me disa nga figurat e njohura të LPK-së, për çështjen kombëtare, për hirë të vërtetës po japë mendimin tim në këto pakë rreshta pa dashur të përfitoj asgjë personalisht… Se në luftën për liri e bashkim kombëtar rolë të rëndësishëm ka luajtur LPK-ja e dalur nga gjiri i popullit shqiptar e cila është edhe themeluesja dhe financuesja e fondit “Vendëlindja Thërret” e tri Emblemave të UÇK-së, së tri luftrave çlirimtare kundër sllavëve të jugut Serbi, Mali i Zi dhe Maqedonisë, pa mohuar këtu edhe meritat Lëvizjeve tjera kombëtare, në veçanti meritat e jashtëzakonshme të shtetit amë Shqipërisë, e të tjerëve… Ndërsa simboli i rezistencës kombëtare, i mbrojtjës së bashkimit të Trojeve Shqiptare dhe i bashkimit të tyre me shtetin amë Shqipërinë, i flamurit kombëtar shqiptar, Arkitekti i Pavarsisë dhe demokracisë së Republikës Shqiptare të Kosovës është kolosi ynë i shquar Adem Demaçi me bashkëveprimtar dhe bashkëluftëtarë të lirisë, siç është Komandanti Legjendar i UÇK-së Adem Shaban Jashari me familje nga Prekazi i heroizmave të mëdha kombëtare, me gjithë ata bijë e bija që kanë dhënë jetën për lirinë dhe bashkimin e AtMëmëdheut Shqiptar.
Njëherë e përgjithmonë duhet ta kuptojnë injorantët të cilët shkarravisin së shkruari në Rrjetet Sociale në Facebook, portale, gazeta ditore dhe llomotisin pa asfarë mbulese në media elektronike radio televizive, se është themelues i UÇK-së, ky apo ai, kjo apo ajo, këta apo ata, këto apo ato, janë vetëm spekulime, rrena, mashtrime, sajesa të pakripura që nuk i përbin koha ngase matrapazët po duan për ta shkruar historinë sipas dëshirës së tyre bajraktariste, kushdo çofshin ata individ apo grupe që fshihen prapa emrash të heronjeve dhe heroinave të tri luftrave çlirimtare… E them pa teprime të gjithë atdhetar/e që mbi të gjitha e duan kombin dhe atdheun e tyre, ata/o kanë vepruar për çështjen kombëtare fillimisht si Lëvizje Kombëtare, dhe më vonë u organizuan në ushtri çlirimtare, që kanë luftuar në tri luftra çlirimtare UÇK-ë, UÇKombëtare, dhe UÇPMB, kundër pushtuesit të Federatës Jugosllave dhe kundër mbetjeve të kësaj federate Serbi, Mali i Zi dhe Maqedoni, si dhe mercenarëve të tyre, dhe tradhtarëve të vendit.
Të kuptohemi një here e përgjithnji se askush nga veprimtarët atdhetar të vërtetë të çështjës kombëtare, si dhe heronjve dhe heroinave, dëshmor/ëve, martirëve të cilëve përjetësisht u takon lavdia kombëtare shqiptare; invalidët e vërtetë që dhanë gjymtyrët e tyre për komb e atdhe, dhe jo, për komandantë e fe; veteranët e vërtetë të lirisë kombëtare; nuk bënë asgjë, për hatër të individeve, e bajraktareve, e as për hatër të ndonjë komandanti të tri luftrave çlirimtare… Por mbi gjithçka ata/o e deshtën atmëmëdheun shqiptar të lire e të bashkuar! Ndaj askush nuk ka të drejtë që në emër të tyre të manipulojnë për interesa personale, ngase ineresi gjithnji ishte dhe është vetëm kombëtar e atdhetar! A.I.
Lavdi të gjithë atyre që dhanë jetën për lirinë dhe bashkimin e AtMëmëdheut Shqiptar!
Respekt për veprimtarët atdhetar dhe çlirimtarët!
P.S. Foton e Ilustruar e kam marrur nga Facebook, të Sejdi Gega, shpresoj në mirë kuptimin e tij.
Imazhi mund të përmbajë: 2 njerëz

About admin

x

Check Also

  Intervistë me Elmaz Ademin 

I nderuari zoti Ademi,  Jam studente e Gazetarisë dhe mediumeve në kuadër të Fakultetit Juridik të Universitetit të Tetovës dhe për temë të Masterit kam zgjedhur “Format specifike të komunikimit të organizatave patriotike shqiptare gjatë periudhës së monizmit jugosllav”.  Qëllimi kryesor i këtij hulumtimit është të nxirret në dritë fakti se krahas formave të ndryshme të veprimtarisë së fshehtë si bisedat në rrethe të besueshme, shpërndarja e mesazheve përmes trakteve dhe komunikatave, botimi dhe shpërndarja e gazetave ishte formë e domosdoshme e komunikimit. Shtypja dhe e shpërndarja e gazetave paraqitet si njëra nga format kryesore të përhapjes së ideve të këtyre organizatave që vepronin në klandestinitet të thellë.  E shoh shumë të rëndësishme të bëj intervistë me ju, sepse jeni nga njerëzit që kanë kaluar një gjysmë shekulli në organizimin e rezistencës për realizimin e aspiratave tona kombëtare. Nëse jeni dakord po ua nisë një numër të caktuar pyetjesh dhe pasi të më ktheni përgjigje do të formuloj pyetje të reja nëse e shoh të nevojshme për të hedhur dritë në ndonjë aspekt të temës që jam duke hulumtuar.         Rudina Zeqiri:  Zoti Ademi  në  Prill të vitit 1972 u themelua Organizata “ Kushtrimi i Lirisë” ku ju ishit një ndër anëtarët  e ...