Home / Opinion / Pangallos shpjegon me guxim të vërtetën.

Pangallos shpjegon me guxim të vërtetën.

Pangallos shpjegon me guxim të vërtetën: “Aleksandri i Madh është shqiptar. Në atë kohë nuk kishte helenë.”
Greqia është një shtet artificial i krijuar në trojet e shqiptarëve dhe me popullsinë autoktone shqiptare-arvanitase. Ajo u krijua nga gjeopolitika europiane në vitin 1829. Ajo nuk ka ekzistuar para kësaj kohe.
Mbretëria e Greqisë, u krijua me mbretin gjerman Otto.
Midis viteve 1829 deri 1912, Greqia me politikën një shtet një komb helen zgjeroi me pushtime dhe me genocid shtetëror kufijtë duke u shtrirë në teritoret që ka sot në Epir, Thesali dhe në 51 për qind të Maqedonisë.
Në fillimin e saj Greqia kishte një popullsi të vogël, më pak se 1 milion banorë, të përbërë kryesisht nga shqiptarë-arvanitas, si dhe një pakicë sllave, vllehe dhe etni të tjera. Në kohën kur Greqia pushtoi Epirin dhe Thesalinë, popullsia e saj u rrit në trefishin e popullsisë së saj origjinale. Në vitin 1907, ajo rregjistroi një popullsi prej 2.600.000 banorë. Pasi ajo pushtoi Maqedoninë dhe shkëmbeu popullsinë myslimane shqiptare të Çamërisë me të krishterë nga Turqia, popullsia u trefishua. Në 1928 në Greqi ishin të rregjistruar 6.200.000 banorë. 1.100.000 prej tyre ishin të krishterë, refugjatë të ardhur nga Azia e Vogël.
Πάγκαλος: «Ο Μέγας Αλεξάνδρος ήταν Αλβανός τότε δεν υπήρχαν Έλληνες» «την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου δεν υπήρχαν Έλληνες”
Πάγκαλος: «Ο Μέγας Αλεξάνδρος ήταν Αλβανός τότε δεν υπήρχαν Έλληνες» «την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου δεν υπήρχαν Έλληνες”
Έπειτα από τςς σημερινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στον ΣΚΑΙ πως ανόητος εθνικισμός εί

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...