Home / Lajme / Historiani Zviceran për Serbët: Janë një popull që investojnë në konflikte destruktive për të ruajtur mitet e tyre

Historiani Zviceran për Serbët: Janë një popull që investojnë në konflikte destruktive për të ruajtur mitet e tyre

Historiani njohur zviceran David Laufer, i cili e njeh mirë historinë serbe në një intervistë për javoren beogradase ka thënë se serbët janë një popull që pjellin konflikte, dhe se ata nuk i përkasin një territori gjeografik

Sot, kësaj histori po i vjen fundi, Para se të zbulojmë se si ndodhi, ne përmbledhim gjithçka për të cilën ne kemi folur këtu. Nocioni që serbët kanë për vete është, kryesisht, demografik, por jo gjeografik, shkruan për javoren “Nedelnjik” historiani David Lauferin,

Është një komb, jo një territor. Dhe ky komb është përcaktuar kryesisht nga kriteret e fesë, koncepti i rezistencës, të trashëguar drejtpërsëdrejti nga Perandoria Osmane. Ky është, pra, një komb që është e lidhur me besimin e përbashkët, e cila për shekuj me radhë ka prdhuar konflikte shpesh vetë-shkatërruese me qëllim të ruajtjes së mitëve të tyre por jo jo aq shumë kufijtë e saj ose interesat e saj ekonomike.

Pra, Serbia është e kapur nga mitet e saja. Për një Zviceran, një koncept i tillë dhe kjo histori duket, në shikim të parë, ekzotike, dhe në rastin më të keq, absurde.

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...