Home / Lajme / Ish komandanti i UÇK-së: Ja sk’enari si u v’ra Harun Aliu

Ish komandanti i UÇK-së: Ja sk’enari si u v’ra Harun Aliu

Përmes një e-maili nga një ish-komandant i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare dërguar gazetës “Lajm”, ish-komandanti identiteti i të cilit nuk bëhet i ditur, pretendon se është në dijeni të ske’narit se si është ekze’kutuar komandanti legjendar Harun Aliu, me shokët e tij.

Në këtë email ak’uzohen funksionarë të lartë të BDI-së për inv’olvim në vr’asjen e Harun Aliut, mirëpo “Lajm” ka vendosur të mos publikojë emrat e tyre, për shkak se (ende) nuk posedohen dë’shmi materiale për diçka të tillë.

Ish komandanti në fjalë (që na e ka dërguar emailin), thotë se informatat rreth asaj se si është ekzek’utuar Harun Aliu me shokë, i ka ma’rrë “nga pr’otagonisti i vetëm i gjallë i kësaj ngjarje”, por emrin e tij nuk e ka përmendur. Ja si e përshkruan ai ske’narin e liku’idimit të Harun Aliut:

“Djemtë kanë qenë mysafir për pushim në shtëpinë e pa banuar të …. (përmendet emri i pronarit të shtëpisë) dhe tërë rrethimin e tyre e ka org’anizuar …. (përmendet emri i një funksionari të lartë të BDI-së), njeri i sig’urimit të shtetit. Janë kapur dhe ekzek’utuar prapa shtëpisë, janë futur në mikrobus dhe janë nxjerrë në rrugën Radushë-Nerasht gjoja se shkëmbyen zj’arr me fo’rcat sllave. Ky është realiteti”, shkruan komandanti në fjalë, duke shtuar se për krejt ske’narin ka qenë i njoftuar kreu partiak i BDI-së. Huazuar, gazeta Lajm

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...