Përfaqësuesi i Rusisë në Këshillin e Sigurimit e fyeu publikisht flamurin e Kosovësm duke provokon Konjufcën.

Ai e krahasoi atë me të Ukrainës, Venezuelës dhe Barbadosit, e nëse vijmë në rajon tha ai duket si flamuri i Bosnjës.

Ai kritikoi ministrin e Jashtëm të Kosovës Konjufca se pse e ka vënë në prapavijë, dhe se pse nuk ka respektuar rregullat protokollare të OKB-së.