Kush ishin UDB-shët e Kosovës ,me emër dhe mbiemër?

 

Sipas një dokumunti- liste që ka siguruar “Botapress” përmes rrjetit social Facebook bëhen të ditur emrat e  bashkëpunërtorëve të UDB-së në kohën e regjimit jugosllav. Në këtë listë janë të përfshirë bashkëpunëtorë shqiptarë e serb të Kosovës që kanë dhën informacione për  Shërbimin Informativ Jugosllav.

 

 

1. Mehmet Shoshi – spiun (ministër i Udbes) – merrte vetë pjesë në torturimin e të burgosurve

2. Fevzi Ajvazi – spiun

3. Karakushi Jusuf – udbash spiun më vonë ministër i Udbes

4.HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror (UDB-së) në Prishtinë;

5.NAZMI Juniku-ish-Sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme;

5.DURAK JASHARAJ-ish-gjykatės hetues;

6.HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik;

7.DURMISH KOçINAJ-ish-kryetar trupit gjykues

8.SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatės;

9.FEHMI GASHI-ish-porot gjyqtar;

10.Ymer Osaj – gjyqtarë

11.HASAN BERISHA-ish-porot gjyqtar;

12.NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim;

13.ISAK HASANI-gazetar i RILINDJES;

14.ALI OLLONI-gazetar i “Zërit të Rinisë”

15.FAHREDIN Gunga-ish-kryeredaktor i Radio televizionit të Prishtinës (RTP)

 

UDB-ashat qe torturonin të burgosurit:

 

1.Bafti Jakupi,

2.Lutfi Ajvazi

3. Ejup Bajgora

4.Mehmet Haskaj

5. Ibush Kllokoqi

5.Drago Dragojeviq

6.Muharrem Dana

7.Sllobodan Mijoviq

8.Asllan Sllamniku

9.Shefqet Hashani

12.Zenun Shala

13.Naip Hoxha

14.Refik Tashi

15.Metush Sadiku

16.Zejnullah Shala

17.Hasan Mehmeti

18.Shefqet Obria

19.Faik Nura

21.Metë Kuqi

 

Te tjere:

1.Metush latifi – gjyqtarë

2. Tadej Rodiqi – gjyqtarë

3. Hilmi Zhitia – gjyqtarë

4. Nexhat Ajro – prokuror

5. Mehmet Maliqi – ministër i Punëve të Brendshme (babai i Skëlzen Maliqit)

6.Flori Bruqi – gazetar i Tanjugut

7. Isak Nishevci – gjyqtarë

 

Ata që i bënë kurtha rinisë dhe studentave:

 

1. Rrahman Kastrati (oficer jugosllav ka dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit-Shota e Llapit),

2.Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtime

3. Hasan Murena, fshati Hade Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë (Zëri I Kosovës numri 6 viti 1983 faqe 15).

4. Sadik Blakaj nga Komuna e Istogut në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthe dhe plakun Qazim Sabit Tahir Demajn, të dy nga Gjilani … Më vonë ky Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili ma vonë e ka qitur në kuthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet Burgë ..

5. Hasan Cervadiku – profesor udbash në Prishtinë (profesor në shkollën kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)

6.Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc

7. Ismail Horri – nga Istogu

Sami Alickaj fshati Carrabreg

(Të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden te (Zëri I Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15)

8.Isuf Pllana fshati Shtitaricë ish-arsimtar i historisë në Obiliq (Zëri I Kosovës numer 7 / 1983 faqe 14

9.Gani Shoshi dhe Hajdar Shoshi (babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut

10.Istref Sadiku udbash – Ozdrim (7 / 83 Zëri i Kosovës).

11.Zenun Çelaj, profesor i kimisë dhe Rrahim Përçuku (qė tė dy profesor të QAMO “Muharrem Bekteshi. Vushtrri) (Zëri I Kosovës numer 7 viti 1983

12.Rexhë Zeqiraj nga Pasjaki afėr Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës

 

13.Bajram Troshupa, – arsimtar i fiskulltures në Prishtinë

14. Klodin Shiroka, arsimtare e Matematikës (mbesa e Kolë Shirokes)

15: Fatmir Rexhepi, – aktivist i LSP punonjes të Prishtinës (ish- ministër i punëve të brendshme, deputet I LDK-së)

16. Jonuz Salihu, arsimtar i kimis (ish-ministër i drejtsisë, i kualicionit LDK-AAK) dhe aktivist i Lidhjes Komuniste (Sekretar në Qamo “Milladin popoviq (normalja e Prishtinës)

17.Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt

18.Januz Loshi udbash Skënderaj

19.Bahtir Asllani i Makermalit (Zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)

20.Vuksan Vuksanaj, udbash qė emigracionin përcillte në Nju Jork

21.ZYHRA Kurteshi (ZYHRA KASTRATI) fshati Lebushë Komuna e Deçanit.

22. Demë Muja Pejë, udbash për plagos vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë, si edhe një ditë nuk mbanë burgë.

23. Bajram Fazliu, Bajram ose çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje Pejë

24. Izet Imeri Komogllav ferizaj

25. Hasan Lekiqi, udbash Gadime Komuna e Lipjanit

26. Asllan Hetem Ibrahimi Gadime e Epërme me vajzën e gruas XHEVAHIREN ..Kjo punonte në udbë …

27.Agim Tasholli – Gadime e Ulët, kafshim i kryeudbashit faik Dudushi

28. Faik Dudushi. kryeudbash

29. Ejup Kamerolli nga Llapashtica

Ahmet Deliu, Podujevë

30. Gjykatės Ahmet Ahmeti (dënopi kadri osmanin).

31. Sokol Osman oruqi – Turiqevc Skënderaj

32. Maliq dhe Fatmir Sheholli (babë e bir), – ky i dyti edhe sot punon për UNMIKUN ..

33.Nijazi Hasani fshati Rakovicë ose qysh e kanė quajtur ndryshe Nijazi Kisha (pėr tė gjithė mund tė lexohet nė kėta zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në Zik numer 5 viti 1985).

34. Fehmi Shabani-Luki nga Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori në Podujevë

35.Ramiz Shehu “Hitleri” mësues

Ukë Muçaj, – gjykatės në Pejë

36.Nezir Sherifi udbash në Ferizaj

37. Shaqir Uka dhe Vahide Uka (burrë e grua njeri Dhender i Halit Ternavcit e tjetra e motra) ..

38.Xhafer Qorri (një polic magjup I vrar gjatë luftes se fundit ne trafastacionin e Drenasit, përndryshe ky kishte dorë ne masakrat e Qirezit, Likoshanit dhe Abrisë).

39.Hamze Shtutica (njejte sikur Xhafer Qorri, por ky i vrarë pas luftës nga Trimi Burim Ramadani me shokë i cili u denua para ca javeve me 30 vjet burg-apo cudi)

40.Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit EMRA tjere te SPIUNËVE

41.Zymer Maqastena – spiun

42.Ibush Arifi – bashkpuntor i udbes me të bijtë nga bakshia

43.Murat Zhevelli

44.Ibër Hasku – udbash (vrau Haxhi Tishakun)

45.Januz Haklaj, – spiun

46.Hysen prushi – bashkëpunëtor

47.Shaban Abazi

48.Agim Muhagjiri (I aferem I Gazmend Muhaxherit te LDK-se) – gazetar (ky në vitin 1990 publikisht në gazetën Rilindja kishte kėrkuar falje për bëmat e tija dhe natyrisht .. hm .. ishte falur sepse megjithat e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e dreqit)

49.Ramë Ademaj – udbashë Pejë

50.Istref Sadikaj – udbashë Pejë

51.Ramë Ademi – kryeudbashë Pejë

52.Rrahman Zylfiu – udbashë Kumanova

53.Rabit Zylfiu (ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqësor edhe kishte pohuar këtë gjë se: “ishte dërguar për të përcjellë njė emigrant shqiptar nga Jugosllavia) – për këtë më hollësisht “shkruan Zëri I Kosovës” numër 6 viti 1983 ..

54.Behxhet Jashari – hajdut udbash

55.Behxhet Behxheti – Shkup

56.Januz Panjolli – Shkup (Zëri I Kosovës numer 7 vitit 1983

57.Rexhep Musliu – Shkup

58.Hasan Abazi – historian Kërçovë

59.Selman Sadiku —

60.Nexhemedin Rustemi – Kërçovë

61.Hamit Hamiti (dëbëhet nga Shqipëria si agjent i udbes dhe vazhdon punėn nė Maqedoni, pra kjo verteton qė tentonte Jugosllavia tė spiun qonte në Shqipëri të cilët gjoja si të përndjekur nga serbet … pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me kthaer ta ky kishte vazhduar punėn e tij nė SPb të Maqedonisë).

62.Zylal Abedini – udbash SPb Maqedonis

63.Abdyl Zhuta – udbash Ohër

64.Edin Marku – udbashDibër

65.Ajrush Toska – udbash Struge

66.Sherif Trema – udbash Kërçovë

67.Kaim Murtishi (Zik numer 3 viti 1984).

68.Mehmet Hasku – udbash Pejë

69.Halit Deliu – spiun nga majaci

70.Xheladin Beqiri – udbash

71Kristë Gegaj – Istog (personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn)

72.Xhelil Shala – Hade

73.Nijazi Limanoëski (Limani)

74.Xhabir Alija (Ilijoëski) (Zik numer 3 viti 1985 faqe 19)

75.Esat limani – arsimtar bilologji

76.Mustafa Abedinoski

77.Qamil Muhagjeri (udbash në ambasaden ee Jugosllavis në Tiranë – ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të emigracionin përcjellur (Zëri i Kosovës 7-8 gusht-shtator) 1986

78.Nezir Sherifi – udbash Ferizaj

79Enver Gashi – diplomat Cyrih

80.Sali Bajrami,

81.Ibush Maraj,

82.Sinan Blakaj,

83.Nimon Blaka të gjithë nga Vrella (Zëri I Kosovës 4 prill 1987) …

84.Murat shevelli .. më pastaj pasojne.

85.Shevelli Enver

86.Naser Shevelli (inspektor),

87.Ramadan Sermagjaj (kryudbash) Ne Gjilan

 

KUSH E PËRBËNTE STRUKTURËN E OZN-së-UDB-së NË KOSOVË NË VITET 1945-1990 ?!

 

Ata që përbënin strukturat udhëheqëse të këtij shërbimi famëkeq dhe që përgatitën mijëra procese gjyqësore, në bashkëpunim me strukturat politike në Kosovë,kundër atdhetarëve shqiptarë,

 

ishin:

 

1.Çedo Mijoviq

2.Sedo Topalloviq

3.Rajko Vidaçiq

4.Miqa Mijushkoviq

5.Lluka Tomanoviç

6.Vllado Shilegoviq

7.Budimir Gajiq

8.Milosllav Bllagojeviq

9.Andrija Vujoviq

10.Radomir Bojaniq

11.Novak Samargjiq

12..Kosta Mihajlloviq

13.Radovan Tapushkoviq

14.Jovan Rosandiq

15.Gojko Medenica

16.Mirko Iliq

17.Zhivko Gjurishiq

18.Vesho Cvetkoviq

19.Drago Cërnigiq

20.Angjellko Armush

21.Shaban Kajtazi

22.Xhevdet Hamza

23.Mehmet Shoshi

24.Jusuf Karakushi

25Mustafa Sefidini

26.Xheladin Beqiri

27.Istref Sadikaj

28.Bedrush Shala

29.Cvetko Llakoviq

30.Jakup Hoti

31Ahmet Asllani

32.Sahit Meraku

33.Bafti Jakupi,

34.Pavle Jelisaviq

35.Mehmet Haskaj

36.Ibush Kllokoqi

37.Drago Dragojeviq

38.Muharrem Dana

39.Sllobodan Mijoviq

40.Asllan Sllamniku

41.Shefqet Hashani

42.Svetisllav Dollasheviqi

43.Zenun Shala

44.Naip Hoxha

45.Refik Tashi

46.Metush Sadiku

47.Zejnullah Shala

48.Hasan Mehmeti

49.Shefqet Obria

50.Rajko Çalloviqi

51.Metë Kuqi

52.Ramçe nga Prizreni

53Ahmet Dobruna

54.Faruk Mehmeti

55.Mexhid Beqiri

56.Lutfi Ajvazi

57.Hajredin Bujupi

58.Ramush Isaku

59.Sahit Zogaj

60.Halim Hajdari

61Bashkim Qerkini

62.Osman Veliqi

63.Fahredin Sllamniku

64.Imer Sllamniku

65.Xhemajl Bilkiqi

66.Hyzer Ahmeti

67.Nexhmedin Mehmeti

68.Hasan Salihu

69.Nevzat Jashari

70.Ahmet Blakçori

71.Zenel Hoti

72.Ismet Haziri

73.Pal Selmani

74.Imer Kuçi

75.Naman Sijarina

76.Ejup Azemi

77.Ali Halili

78.Jusuf Hashani

79.Shaban Hoti

80.Shaqir Krasniqi

81.Pashk Berisha

82.Zeqir Hasangjekaj

83.Mustafë Aliu

84.Xhafer Kaliqani

85.Adem Ibishi

86.Ramadan Ferizi

87.Avni Sadriu

88.Nexhdet Gjoci

89.Sahit Ismajli

90.Ismail Gërbeshi

91.Ejup Bajgora

92.Sllobodan Mijoviq

93.Bejtush Beka

94.Ismet Baleci

95.Kemajl Shabani

96.Xhavit Kuçi

97.Isa Bunjaku

98.Zyber Zyberi

99.Sylejman Salihu

100.Hakif Latifi

101.Hashmet Baxhaku

102.Hilmi Syla

103.Rifat Berisha

104.Bajram Munishi

105.Haki Velija

106.Hasan Shahini

107.Muamer Novobërdaliu

108.Drita Novobërdaliu

109.Ahmet Delia

110.Ejup Kamerolli

111.Murat Tërnava

112.Ibush Kllokoçi

113.Lorenc Selmani

114.Refik Tashi

115.Faik Nura

116.Sabah Muhaxheri

117.Sabit Myftari

118.Ndrec Preni

119.Selim Ndrecaj

120.Ali Vllasi-vëllau i Azem Vllasit

121.Xhafer Bejiqi

122.Hajredin Bujupi

123.Bejtush Beka

124.Qerim Sllamniku

125.Abaz Ajvazi

126.Hajrulla Jashari

127.Zejnulla Hajrizi

128.Halit Hasani

129.Nexhmedin Ajeti

130.Hilmi Hasani

131.Dërgut Jakupi

132.Ilaz Maxhuni

133.Enver Dragusha

134.Demë Mujaj

135.Abdurrahman Mulla

136.Enver Kelmendi

137.Jakup Llonçari

138.Nazif Zymberi

139.Hasan Banushi

140.Kajtaz Bacaj

141.Halit Muhaxheri

142.Vesel Krasniqi

143.Latif Dulla

144.Daut Morina

145.Isa Kastrati

146.Glauk Dulla

147.Astrit Koshi

148.Zenel Celina

149.Musa Jorganxhiu

150Jusuf Konstandini

151.Kemajl Celina

152.Xhemali Shasivari

153.Hysen Bajrami

154.Qerim Buzhala

155.Hasan Rrystemi

156.Ilaz Vranovci

157.Shefazim Tërshnjaku

158.Lulëzim Neziri

159.Mustafë Maliqaj

160.Azem Haliti

161.Shaban Maloku

162.Hysni Topalli

163.Bajram Luri

164.Hebib Koka

165.Avdi Musa

166.Hamëz Shefkiu

167.Raif Sërmaxhaj

168.Xhavit Basha

169.Aliriza Osmani

170.Mehmet Neziri

171.Fatmir Dërmaku

172.Halim Hajdari

173.Naser Shavelli

174.Fadil Ibrahimi

175.Avdi Maliqi

176.Ramadan Sërmaxhaj

177.Sejdi Kastrati

178.Emin Kastrati

179.Haki Haziri

180.Ramadan Syla

181.Selim Brosha

182.Faik Nura

183.Musa Bajgora

 

KUSH ISHIN EKZEKUTUESIT E DENIMEVE TË MIJËRA ATDHETARËVE SHQIPTARË- GJATË VITEVE 1950-1990

 

Gjyqtarët dhe prokurorët që vepruan me urdhëra të UDB-së dhe të strukturave politike e shtetërore të kohës,ishin:

 

1.Arif Korapi-gjyqtar

2.Ali Abdullahu

3.Ismail Xhemaili

4.Bozhidar Zuloviq

5.Dragolub Neshiq

6.Rexhep Kryeziu

7.Abdyl Demë Hoxha

8.Branko Zhuiq

9.Radosllav Cerovqanin-prokuror

10.Vasilije Gjorgjeviq

11.Vidak Petroviq-gjyqtar

12.Isa Omeragiq

13.Pavle Armush

14.Mirko Spasiq

15.Shaqir Zogaj

16.Ratomir Paternogiq

17.Mustafë Hoxha

18.Vebi Memeti

19.Sefë Sherifi

20.Tuna Tomiq

21.Millorad Llazareviq-prokuror

22.Tahir Ibrani-gjyqtar

23.Ramo Vodopiq-prokuror

24.Zhivojin Cvejiq-gjyqtar

25.Sahit Meraku

26.Sherif Boshnjaku

27.Trajko Angjelkoviq

28.Osman Bytyqi

29.Sefedin Bakalli

30.Lubomir Veloviq

31.Zyhdi Sadiku

32.Minush Xërxa

33.Hazir Haziri

34.Tefik Shala

35.Nebih Qena

36.Mirko Matoviq-prokuror

37.Nazmi Juniku-gjyqtar

38.Beqir Shehi

39.Mehmet Spanqaliu

40.Isak Nishevci

41.Durmish Koçinaj

42.Shefqet Bytyqi

43.Durak Jashari-gjykatës hetues

44.Mr.Halil Kelmendi-prokuror

45.Fehmi Gashi-gjyqtar

46.Hasan Berisha

47.Metush Sadiku

48.Azem Emini

49.Qazim Goxhufi

50.Maksimoviq Dojqin

51.Njazi Burgideva-prokuror

52.Riza Loci-gjyqtar

53.Orhan Basha

54.Bajram Blakaj

55.Orhan Rekathati

56.Ilaz Alija

57.Mentor Qoku

58.Verosllava Dimiq,

59.Reshat Millaku-prokuror

60.Ymer Osaj-gjyqtar

61.Sllobodan Zhivkoviq

62.Ukë Muçaj

63.Adem Gorani

64.Ibish Maraj

65.Kërsto Radoviq

66.Tadej Rodiqi

67.Nikë Lumezi

68.Refik Halili

69.Sabit Sylaj

70.Sherif Selishta

71.Qerim Metaj

72.Ndue Selmanaj

73.Ismet Emra

74.Riza Fazlu

75.Metush Latifi

76.Xhevat Halili

77.Halil Halilaj

78.Miftar Jasiqi-prokuror

79.Qazim Tolaj-gjyqtar

80.Masar Pirana

81.Aqif Tuhina

82.Nekibe Kelmendi

83.Bujar Juniku

84.Aziz Rexha

85.Kapllan Baruti-prokuror

86.Ruzhdi Kozmaçi

87.Flamur Kelmendi

88.Hamit Gashi

89.Jakup Gurmani

90.Selman Ukaj

91.Xhemajlije Mustafa

92.Zeqir Bërdynaj

93.Muharrem Skënderi-gjyqtar

94.Jusuf Mejzini

95.Sylejman Limani

96.Ahmet Ahmeti

97.Bajrak Kadriu

98.Sali Duja

99.Safet Gorani

100.Pjetër Përgjokaj

101.Skënder Morina-gjykatës hetues

102.Nikollë Vazura-gjyqtar

103.Shefki Sylaj

104.Abdylselam Seladini

105.Mahmut Halimi

106.Kadri Sylaj

107.Shefki Sylaj

108.Nikollë Gegaj

109.**** Rexha

110.Rifat Abdullahu

111.Sudan Gorani

112.Hilmi Zhitia

113.Shaban Berisha

114.Shyqri Qerimi

115.Bejtë Alidemaj

116.Qazim Goxhufi

117.Osman Sylejmani

118.Miftar Jasiqi,

119.Spasoje Zamfiroviq-prokuror

120.Ramadan Vraniqi…..

Kush ishin UDB-shët e Kosovës ,me emër dhe mbiemër?

Sipas një dokumunti- liste që ka siguruar “Botapress” përmes rrjetit social Facebook bëhen të ditur emrat e bashkëpunërtorëve të UDB-së në kohën e regjimit jugosllav. Në këtë listë janë të përfshirë bashkëpunëtorë shqiptarë e serb të Kosovës që kanë dhën informacione për Shërbimin Informativ Jugosllav.

1. Mehmet Shoshi – spiun (ministër i Udbes) – merrte vetë pjesë në torturimin e të burgosurve
2. Fevzi Ajvazi – spiun
3. Karakushi Jusuf – udbash spiun më vonë ministër i Udbes
4.HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror (UDB-së) në Prishtinë;
5.NAZMI Juniku-ish-Sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme;
5.DURAK JASHARAJ-ish-gjykatės hetues;
6.HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik;
7.DURMISH KOçINAJ-ish-kryetar trupit gjykues
8.SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatės;
9.FEHMI GASHI-ish-porot gjyqtar;
10.Ymer Osaj – gjyqtarë
11.HASAN BERISHA-ish-porot gjyqtar;
12.NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim;
13.ISAK HASANI-gazetar i RILINDJES;
14.ALI OLLONI-gazetar i “Zërit të Rinisë”
15.FAHREDIN Gunga-ish-kryeredaktor i Radio televizionit të Prishtinës (RTP)

UDB-ashat qe torturonin të burgosurit:

1.Bafti Jakupi,
2.Lutfi Ajvazi
3. Ejup Bajgora
4.Mehmet Haskaj
5. Ibush Kllokoqi
5.Drago Dragojeviq
6.Muharrem Dana
7.Sllobodan Mijoviq
8.Asllan Sllamniku
9.Shefqet Hashani
12.Zenun Shala
13.Naip Hoxha
14.Refik Tashi
15.Metush Sadiku
16.Zejnullah Shala
17.Hasan Mehmeti
18.Shefqet Obria
19.Faik Nura
21.Metë Kuqi

Te tjere:
1.Metush latifi – gjyqtarë
2. Tadej Rodiqi – gjyqtarë
3. Hilmi Zhitia – gjyqtarë
4. Nexhat Ajro – prokuror
5. Mehmet Maliqi – ministër i Punëve të Brendshme (babai i Skëlzen Maliqit)
6.Flori Bruqi – gazetar i Tanjugut
7. Isak Nishevci – gjyqtarë

Ata që i bënë kurtha rinisë dhe studentave:

1. Rrahman Kastrati (oficer jugosllav ka dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit-Shota e Llapit),
2.Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtime
3. Hasan Murena, fshati Hade Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë (Zëri I Kosovës numri 6 viti 1983 faqe 15).
4. Sadik Blakaj nga Komuna e Istogut në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthe dhe plakun Qazim Sabit Tahir Demajn, të dy nga Gjilani … Më vonë ky Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili ma vonë e ka qitur në kuthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet Burgë ..
5. Hasan Cervadiku – profesor udbash në Prishtinë (profesor në shkollën kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)
6.Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc
7. Ismail Horri – nga Istogu
Sami Alickaj fshati Carrabreg
(Të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden te (Zëri I Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15)
8.Isuf Pllana fshati Shtitaricë ish-arsimtar i historisë në Obiliq (Zëri I Kosovës numer 7 / 1983 faqe 14
9.Gani Shoshi dhe Hajdar Shoshi (babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut
10.Istref Sadiku udbash – Ozdrim (7 / 83 Zëri i Kosovës).
11.Zenun Çelaj, profesor i kimisë dhe Rrahim Përçuku (qė tė dy profesor të QAMO “Muharrem Bekteshi. Vushtrri) (Zëri I Kosovës numer 7 viti 1983
12.Rexhë Zeqiraj nga Pasjaki afėr Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës

13.Bajram Troshupa, – arsimtar i fiskulltures në Prishtinë
14. Klodin Shiroka, arsimtare e Matematikës (mbesa e Kolë Shirokes)
15: Fatmir Rexhepi, – aktivist i LSP punonjes të Prishtinës (ish- ministër i punëve të brendshme, deputet I LDK-së)
16. Jonuz Salihu, arsimtar i kimis (ish-ministër i drejtsisë, i kualicionit LDK-AAK) dhe aktivist i Lidhjes Komuniste (Sekretar në Qamo “Milladin popoviq (normalja e Prishtinës)
17.Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt
18.Januz Loshi udbash Skënderaj
19.Bahtir Asllani i Makermalit (Zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)
20.Vuksan Vuksanaj, udbash qė emigracionin përcillte në Nju Jork
21.ZYHRA Kurteshi (ZYHRA KASTRATI) fshati Lebushë Komuna e Deçanit.
22. Demë Muja Pejë, udbash për plagos vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë, si edhe një ditë nuk mbanë burgë.
23. Bajram Fazliu, Bajram ose çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje Pejë
24. Izet Imeri Komogllav ferizaj
25. Hasan Lekiqi, udbash Gadime Komuna e Lipjanit
26. Asllan Hetem Ibrahimi Gadime e Epërme me vajzën e gruas XHEVAHIREN ..Kjo punonte në udbë …
27.Agim Tasholli – Gadime e Ulët, kafshim i kryeudbashit faik Dudushi
28. Faik Dudushi. kryeudbash
29. Ejup Kamerolli nga Llapashtica
Ahmet Deliu, Podujevë
30. Gjykatės Ahmet Ahmeti (dënopi kadri osmanin).
31. Sokol Osman oruqi – Turiqevc Skënderaj
32. Maliq dhe Fatmir Sheholli (babë e bir), – ky i dyti edhe sot punon për UNMIKUN ..
33.Nijazi Hasani fshati Rakovicë ose qysh e kanė quajtur ndryshe Nijazi Kisha (pėr tė gjithė mund tė lexohet nė kėta zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në Zik numer 5 viti 1985).
34. Fehmi Shabani-Luki nga Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori në Podujevë
35.Ramiz Shehu “Hitleri” mësues
Ukë Muçaj, – gjykatės në Pejë
36.Nezir Sherifi udbash në Ferizaj
37. Shaqir Uka dhe Vahide Uka (burrë e grua njeri Dhender i Halit Ternavcit e tjetra e motra) ..
38.Xhafer Qorri (një polic magjup I vrar gjatë luftes se fundit ne trafastacionin e Drenasit, përndryshe ky kishte dorë ne masakrat e Qirezit, Likoshanit dhe Abrisë).
39.Hamze Shtutica (njejte sikur Xhafer Qorri, por ky i vrarë pas luftës nga Trimi Burim Ramadani me shokë i cili u denua para ca javeve me 30 vjet burg-apo cudi)
40.Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit EMRA tjere te SPIUNËVE
41.Zymer Maqastena – spiun
42.Ibush Arifi – bashkpuntor i udbes me të bijtë nga bakshia
43.Murat Zhevelli
44.Ibër Hasku – udbash (vrau Haxhi Tishakun)
45.Januz Haklaj, – spiun
46.Hysen prushi – bashkëpunëtor
47.Shaban Abazi
48.Agim Muhagjiri (I aferem I Gazmend Muhaxherit te LDK-se) – gazetar (ky në vitin 1990 publikisht në gazetën Rilindja kishte kėrkuar falje për bëmat e tija dhe natyrisht .. hm .. ishte falur sepse megjithat e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e dreqit)
49.Ramë Ademaj – udbashë Pejë
50.Istref Sadikaj – udbashë Pejë
51.Ramë Ademi – kryeudbashë Pejë
52.Rrahman Zylfiu – udbashë Kumanova
53.Rabit Zylfiu (ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqësor edhe kishte pohuar këtë gjë se: “ishte dërguar për të përcjellë njė emigrant shqiptar nga Jugosllavia) – për këtë më hollësisht “shkruan Zëri I Kosovës” numër 6 viti 1983 ..
54.Behxhet Jashari – hajdut udbash
55.Behxhet Behxheti – Shkup
56.Januz Panjolli – Shkup (Zëri I Kosovës numer 7 vitit 1983
57.Rexhep Musliu – Shkup
58.Hasan Abazi – historian Kërçovë
59.Selman Sadiku —
60.Nexhemedin Rustemi – Kërçovë
61.Hamit Hamiti (dëbëhet nga Shqipëria si agjent i udbes dhe vazhdon punėn nė Maqedoni, pra kjo verteton qė tentonte Jugosllavia tė spiun qonte në Shqipëri të cilët gjoja si të përndjekur nga serbet … pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me kthaer ta ky kishte vazhduar punėn e tij nė SPb të Maqedonisë).
62.Zylal Abedini – udbash SPb Maqedonis
63.Abdyl Zhuta – udbash Ohër
64.Edin Marku – udbashDibër
65.Ajrush Toska – udbash Struge
66.Sherif Trema – udbash Kërçovë
67.Kaim Murtishi (Zik numer 3 viti 1984).
68.Mehmet Hasku – udbash Pejë
69.Halit Deliu – spiun nga majaci
70.Xheladin Beqiri – udbash
71Kristë Gegaj – Istog (personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn)
72.Xhelil Shala – Hade
73.Nijazi Limanoëski (Limani)
74.Xhabir Alija (Ilijoëski) (Zik numer 3 viti 1985 faqe 19)
75.Esat limani – arsimtar bilologji
76.Mustafa Abedinoski
77.Qamil Muhagjeri (udbash në ambasaden ee Jugosllavis në Tiranë – ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të emigracionin përcjellur (Zëri i Kosovës 7-8 gusht-shtator) 1986
78.Nezir Sherifi – udbash Ferizaj
79Enver Gashi – diplomat Cyrih
80.Sali Bajrami,
81.Ibush Maraj,
82.Sinan Blakaj,
83.Nimon Blaka të gjithë nga Vrella (Zëri I Kosovës 4 prill 1987) …
84.Murat shevelli .. më pastaj pasojne.
85.Shevelli Enver
86.Naser Shevelli (inspektor),
87.Ramadan Sermagjaj (kryudbash) Ne Gjilan

KUSH E PËRBËNTE STRUKTURËN E OZN-së-UDB-së NË KOSOVË NË VITET 1945-1990 ?!

Ata që përbënin strukturat udhëheqëse të këtij shërbimi famëkeq dhe që përgatitën mijëra procese gjyqësore, në bashkëpunim me strukturat politike në Kosovë,kundër atdhetarëve shqiptarë,

ishin:

1.Çedo Mijoviq
2.Sedo Topalloviq
3.Rajko Vidaçiq
4.Miqa Mijushkoviq
5.Lluka Tomanoviç
6.Vllado Shilegoviq
7.Budimir Gajiq
8.Milosllav Bllagojeviq
9.Andrija Vujoviq
10.Radomir Bojaniq
11.Novak Samargjiq
12..Kosta Mihajlloviq
13.Radovan Tapushkoviq
14.Jovan Rosandiq
15.Gojko Medenica
16.Mirko Iliq
17.Zhivko Gjurishiq
18.Vesho Cvetkoviq
19.Drago Cërnigiq
20.Angjellko Armush
21.Shaban Kajtazi
22.Xhevdet Hamza
23.Mehmet Shoshi
24.Jusuf Karakushi
25Mustafa Sefidini
26.Xheladin Beqiri
27.Istref Sadikaj
28.Bedrush Shala
29.Cvetko Llakoviq
30.Jakup Hoti
31Ahmet Asllani
32.Sahit Meraku
33.Bafti Jakupi,
34.Pavle Jelisaviq
35.Mehmet Haskaj
36.Ibush Kllokoqi
37.Drago Dragojeviq
38.Muharrem Dana
39.Sllobodan Mijoviq
40.Asllan Sllamniku
41.Shefqet Hashani
42.Svetisllav Dollasheviqi
43.Zenun Shala
44.Naip Hoxha
45.Refik Tashi
46.Metush Sadiku
47.Zejnullah Shala
48.Hasan Mehmeti
49.Shefqet Obria
50.Rajko Çalloviqi
51.Metë Kuqi
52.Ramçe nga Prizreni
53Ahmet Dobruna
54.Faruk Mehmeti
55.Mexhid Beqiri
56.Lutfi Ajvazi
57.Hajredin Bujupi
58.Ramush Isaku
59.Sahit Zogaj
60.Halim Hajdari
61Bashkim Qerkini
62.Osman Veliqi
63.Fahredin Sllamniku
64.Imer Sllamniku
65.Xhemajl Bilkiqi
66.Hyzer Ahmeti
67.Nexhmedin Mehmeti
68.Hasan Salihu
69.Nevzat Jashari
70.Ahmet Blakçori
71.Zenel Hoti
72.Ismet Haziri
73.Pal Selmani
74.Imer Kuçi
75.Naman Sijarina
76.Ejup Azemi
77.Ali Halili
78.Jusuf Hashani
79.Shaban Hoti
80.Shaqir Krasniqi
81.Pashk Berisha
82.Zeqir Hasangjekaj
83.Mustafë Aliu
84.Xhafer Kaliqani
85.Adem Ibishi
86.Ramadan Ferizi
87.Avni Sadriu
88.Nexhdet Gjoci
89.Sahit Ismajli
90.Ismail Gërbeshi
91.Ejup Bajgora
92.Sllobodan Mijoviq
93.Bejtush Beka
94.Ismet Baleci
95.Kemajl Shabani
96.Xhavit Kuçi
97.Isa Bunjaku
98.Zyber Zyberi
99.Sylejman Salihu
100.Hakif Latifi
101.Hashmet Baxhaku
102.Hilmi Syla
103.Rifat Berisha
104.Bajram Munishi
105.Haki Velija
106.Hasan Shahini
107.Muamer Novobërdaliu
108.Drita Novobërdaliu
109.Ahmet Delia
110.Ejup Kamerolli
111.Murat Tërnava
112.Ibush Kllokoçi
113.Lorenc Selmani
114.Refik Tashi
115.Faik Nura
116.Sabah Muhaxheri
117.Sabit Myftari
118.Ndrec Preni
119.Selim Ndrecaj
120.Ali Vllasi-vëllau i Azem Vllasit
121.Xhafer Bejiqi
122.Hajredin Bujupi
123.Bejtush Beka
124.Qerim Sllamniku
125.Abaz Ajvazi
126.Hajrulla Jashari
127.Zejnulla Hajrizi
128.Halit Hasani
129.Nexhmedin Ajeti
130.Hilmi Hasani
131.Dërgut Jakupi
132.Ilaz Maxhuni
133.Enver Dragusha
134.Demë Mujaj
135.Abdurrahman Mulla
136.Enver Kelmendi
137.Jakup Llonçari
138.Nazif Zymberi
139.Hasan Banushi
140.Kajtaz Bacaj
141.Halit Muhaxheri
142.Vesel Krasniqi
143.Latif Dulla
144.Daut Morina
145.Isa Kastrati
146.Glauk Dulla
147.Astrit Koshi
148.Zenel Celina
149.Musa Jorganxhiu
150Jusuf Konstandini
151.Kemajl Celina
152.Xhemali Shasivari
153.Hysen Bajrami
154.Qerim Buzhala
155.Hasan Rrystemi
156.Ilaz Vranovci
157.Shefazim Tërshnjaku
158.Lulëzim Neziri
159.Mustafë Maliqaj
160.Azem Haliti
161.Shaban Maloku
162.Hysni Topalli
163.Bajram Luri
164.Hebib Koka
165.Avdi Musa
166.Hamëz Shefkiu
167.Raif Sërmaxhaj
168.Xhavit Basha
169.Aliriza Osmani
170.Mehmet Neziri
171.Fatmir Dërmaku
172.Halim Hajdari
173.Naser Shavelli
174.Fadil Ibrahimi
175.Avdi Maliqi
176.Ramadan Sërmaxhaj
177.Sejdi Kastrati
178.Emin Kastrati
179.Haki Haziri
180.Ramadan Syla
181.Selim Brosha
182.Faik Nura
183.Musa Bajgora

KUSH ISHIN EKZEKUTUESIT E DENIMEVE TË MIJËRA ATDHETARËVE SHQIPTARË- GJATË VITEVE 1950-1990

Gjyqtarët dhe prokurorët që vepruan me urdhëra të UDB-së dhe të strukturave politike e shtetërore të kohës,ishin:

1.Arif Korapi-gjyqtar
2.Ali Abdullahu
3.Ismail Xhemaili
4.Bozhidar Zuloviq
5.Dragolub Neshiq
6.Rexhep Kryeziu
7.Abdyl Demë Hoxha
8.Branko Zhuiq
9.Radosllav Cerovqanin-prokuror
10.Vasilije Gjorgjeviq
11.Vidak Petroviq-gjyqtar
12.Isa Omeragiq
13.Pavle Armush
14.Mirko Spasiq
15.Shaqir Zogaj
16.Ratomir Paternogiq
17.Mustafë Hoxha
18.Vebi Memeti
19.Sefë Sherifi
20.Tuna Tomiq
21.Millorad Llazareviq-prokuror
22.Tahir Ibrani-gjyqtar
23.Ramo Vodopiq-prokuror
24.Zhivojin Cvejiq-gjyqtar
25.Sahit Meraku
26.Sherif Boshnjaku
27.Trajko Angjelkoviq
28.Osman Bytyqi
29.Sefedin Bakalli
30.Lubomir Veloviq
31.Zyhdi Sadiku
32.Minush Xërxa
33.Hazir Haziri
34.Tefik Shala
35.Nebih Qena
36.Mirko Matoviq-prokuror
37.Nazmi Juniku-gjyqtar
38.Beqir Shehi
39.Mehmet Spanqaliu
40.Isak Nishevci
41.Durmish Koçinaj
42.Shefqet Bytyqi
43.Durak Jashari-gjykatës hetues
44.Mr.Halil Kelmendi-prokuror
45.Fehmi Gashi-gjyqtar
46.Hasan Berisha
47.Metush Sadiku
48.Azem Emini
49.Qazim Goxhufi
50.Maksimoviq Dojqin
51.Njazi Burgideva-prokuror
52.Riza Loci-gjyqtar
53.Orhan Basha
54.Bajram Blakaj
55.Orhan Rekathati
56.Ilaz Alija
57.Mentor Qoku
58.Verosllava Dimiq,
59.Reshat Millaku-prokuror
60.Ymer Osaj-gjyqtar
61.Sllobodan Zhivkoviq
62.Ukë Muçaj
63.Adem Gorani
64.Ibish Maraj
65.Kërsto Radoviq
66.Tadej Rodiqi
67.Nikë Lumezi
68.Refik Halili
69.Sabit Sylaj
70.Sherif Selishta
71.Qerim Metaj
72.Ndue Selmanaj
73.Ismet Emra
74.Riza Fazlu
75.Metush Latifi
76.Xhevat Halili
77.Halil Halilaj
78.Miftar Jasiqi-prokuror
79.Qazim Tolaj-gjyqtar
80.Masar Pirana
81.Aqif Tuhina
82.Nekibe Kelmendi
83.Bujar Juniku
84.Aziz Rexha
85.Kapllan Baruti-prokuror
86.Ruzhdi Kozmaçi
87.Flamur Kelmendi
88.Hamit Gashi
89.Jakup Gurmani
90.Selman Ukaj
91.Xhemajlije Mustafa
92.Zeqir Bërdynaj
93.Muharrem Skënderi-gjyqtar
94.Jusuf Mejzini
95.Sylejman Limani
96.Ahmet Ahmeti
97.Bajrak Kadriu
98.Sali Duja
99.Safet Gorani
100.Pjetër Përgjokaj
101.Skënder Morina-gjykatës hetues
102.Nikollë Vazura-gjyqtar
103.Shefki Sylaj
104.Abdylselam Seladini
105.Mahmut Halimi
106.Kadri Sylaj
107.Shefki Sylaj
108.Nikollë Gegaj
109.**** Rexha
110.Rifat Abdullahu
111.Sudan Gorani
112.Hilmi Zhitia
113.Shaban Berisha
114.Shyqri Qerimi
115.Bejtë Alidemaj
116.Qazim Goxhufi
117.Osman Sylejmani
118.Miftar Jasiqi,
119.Spasoje Zamfiroviq-prokuror
120.Ramadan Vraniqi….