Home / 2020 / februar

Monthly Archives: februar 2020

TELEGRAM NGUSHËLLIMI FAMILJES SË QERIM KELMENDIT

 Dilaver Goxhaj. Ne, ish-vullnetarët nga Republika e Shqipërisë në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, u ndjemë shumë pezmatues kur dëgjuam lajmin kob për vrasjen e luftëtarit të orëve të para i UÇK-së, Qerim Kelmendi. Po të kemi parasysh propagandën ...

Read More »

KRIJIMET LETRARE TË ARBËRESHËVE

  EMIGRIMI I ARBËRESHËVE NË ITALI Ngulimet masive të shqiptarëve në Itali filluan me pushtimin e Ballkanit nga Turqia. Ky eksod u shtua pas vdekjes së Skënderbeut (1468). Në vitet 1468-1478 valë refugjatësh braktisën Shqipërinë jugore, kaluan detin për t’u ...

Read More »

Jo çdo pritë të vret!

     Dilaver Goxhaj Një ditë para nisjes për në Konferencën e Sigurisë në Mynih, datë 13 shkurt 2020, Kryeministri Albin Kurti i dërgpn ftesë Presidentit Hashim Thaçi për mundësinë e një konsulte rreth unifikimit të qëndrimit që duhej të ...

Read More »

PJESË NGA GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE

 Ahkruan; Xhelal Zejneli Tetovë 09  – 02 – 2020 GJUHA – Shkenca që merret me studimin e gjuhës quhet gjuhësi (linguistikë). Degë të gjuhësisë janë: fonetika, leksikologjia dhe gramatika. Fonetika i studion tingujt e gjuhës. Leksikologjia merret me studimin e ...

Read More »