Home / 2019 / marts

Monthly Archives: marts 2019

Orthodox monasteries in Kosova are Albanian heritage

Written by: Progon Kërçova Translated by: Lona Since 1844 when the chauvinistic Serbian platform called ‘Nacertanja’, has been introduced on the first place, until now and the notorious Serbian propaganda has continuously aimed the repudiation of the Albanian autochthony in ...

Read More »

DUAM NJË VARR PËR BEHAJDIN ALLAQIN!

Sheradin Berisha Në 56 vjetorin e lindjes së Behajdin Allaqit (07.04.1963 – ?.?.1998), kërkojmë nga Shtabi Lokal i UCK-së në Drenoc, (vendi ku u ndalua për herë të fundit Behajdini më 11 qershor 1998) të dëshmojnë për rrethanat e arrestimit ...

Read More »

Mbi origjinën ilire të gjuhës shqipe, – Kumtesa e mbajtur në 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti, për të cilën ai mori kërcënime anonime – me një letër në fund të së cilës kërcënuesit shënuan edhe katër shkronja cirilike «CCCC».

Mars 29, 2019 Kumtesa e mbajtur në vitin 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti, për të cilën ai mori kërcënime anonime – me një letër në fund të së cilës kërcënuesit shënuan edhe katër shkronja cirilike «CCCC». Nga Idriz ...

Read More »

RINIA E SKLLAVERUAR NË KOSOVË!

Blerim Metaj   Të shkruash mbi sfidat e rinisë shqiptare në Kosovë nuk është gjë e lehtë pasi që sipas statistikave zyrtare mbi 60% të strukturës së shoqërisë shqiptare në Kosovë është rini. Pra rinia përbën një pjesë dhe një ...

Read More »

Fakte Historike!

Petrit Toska   Bujar Bukoshi kryeminister i Kosoves nga viti 1991 deri 2000… eshte rekrutuar ne UDB ne vitin 1973 ne Beograd nga Zheljko Raznatovic – Arkan i cili ishte drejtor i logjistikes dhe propagandes per emigracion ne hirarkin e ...

Read More »

Ja,PD kur kishte Pushtetin?!!!

“Lotët e Otrantos” Moj Vlorë e bukur në gropë Skele e parë në Evropë Kjo shqiponjë me shirit zie Pse të fluturon mbi krye Këtu mu në shesh të Skelës Që nga marsi i pranverës? Yll më yll e Hënë ...

Read More »