Home / Lajme / Ushtria serbe mori 9 avionë luftarakë shqiptarë, zbulohet tradhëtia e radhës së mafies politike shqiptare

Ushtria serbe mori 9 avionë luftarakë shqiptarë, zbulohet tradhëtia e radhës së mafies politike shqiptare

Pak para se të shpërthente Gërdeci, Sali Berisha zhduku shumicën e avionëve luftarakë shqiptarë, ja urdhrat për zhdukjen e MIG-ëve të famshëm

Nëntë avionë luftarakë shqiptarë kanë rënë në duart e ushtrisë serbe. Kjo është një tjetër veprimtari antikombëtare e mafies politike shqiptare, e cila ka tre dekada që vjedh, shkatërron dhe sundon Shqipërinë. Nëntë avionë luftarakë të tipit Mig 14, 15, 17, 19 dhe 21, ranë në duart e serbëve pak se të shpërthente Gërdeci. Avionët janë shitur me çmime qesharake, përmes sekserëve serbë, me miratimin e Sali Berishës dhe nën kujdesin e ish-ministrit të Mbrojtjes Fatmir Mediu dhe ish-ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami.

Referuar arkivit të Ministrisë së Mbrojtjes, heqja e MIG-ëve të famshëm, u bë në bazë të disa urdhrave. “Urdhri nr. 531, dt. 25.10.2005, i ministrit të Mbrojtjes, “Plani i heqjes se avionëve MIG”. Urdhri i shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura nr. 561, dt. 21.11.2005, për “Ngritjen e grupit të punës për përgatitjen e procedurave të nevojshme në zbatim të planit për heqjen e avionëve MIG”. Urdhër i komandantit të Forcave Ajrore Nr. 2883/2, dt 25.11.2005, “Në zbatim të planit të heqjes të avionëve MIG”, mësohet nga arkivi i Mbrojtjes.

Më vonë, qeveria Berisha nxori në ankand edhe pesë avionë të tjerë luftarakë. Shitja u realizua me argumentin se avionët nuk gjejnë më përdorim të mëtejshëm në Forcat e Armatosura dhe në kuadër të pastrimit të mbeturinave të komunizmit.

“Lloji i procedurës se ankandit: Procedurë e hapur. Objekti i shitjes: Shitje të avionëve i ndarë në lote si më poshtë: Avion Jak-18 nr.1 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 2 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 3 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 4 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 37 1971 2.212.995. Përshkrim i shkurtër i objektit të shitjes: Ministria e Mbrojtjes synon të shesë avionë për përdorim jo ushtarak të cilat nuk gjejnë përdorim të mëtejshëm në Forcat e Armatosura. Sasia e mjeteve: 5 (pese) copë. Vlera fillestare: 11.064.975 (njëmbëdhjete milion e gjashtëdhjetë e katër mije e nëntëqind e shtatëdhjetë e pesë) lekë pa TVSH. (sipas përllogaritjes së vlerës fillestare nga Komisioni i Posaçëm për këtë qëllim). Data e zhvillimit të ankandit: 05.12.2012 ora:10.00 vendi: Ministria e Mbrojtjes. Afati i fundit kohor për dorëzimin e kërkesave për pjesëmarrje, data: 05.12.2012 ora:10.00 vendi: Ministria e Mbrojtjes”.

Ministria i Mbrojtjes, gjatë qeverisë Berisha, përgatiti terrenin për t’i shitur, sekserit serb i kërkuar ndërkombëtarisht për trafik armësh, Sllopodan Tesiç, dy anije dhe tre avionë luftarakë. “Procedura e ankandit “Procedurë e Hapur” me objekt “Shitje mjete detare për përdorim civil” i ndarë në lote me vlerë fillestare 5.474.500 (pese milionë e katërqind e shtatëdhjetë e katër mije e pesëqind) lekë pa TVSH do të zhvillohet në datën 29.10.2012, ora 12:00. Njoftimi i ankandit për këtë procedurë shitje është publikuar në Buletinin e APP-së nr. 40, datë 08.10.2012. Data e parashikuar në këtë Njoftim ka qenë 28.10.2012, ora 12:00. Procedura e ankandit “Procedurë e Hapur” me objekt “Shitje të baterive” me vlerë fillestare 685.152 (gjashtëqind e tetëdhjetë e pesë mijë e njëqind e pesëdhjetë e dy) lekë pa TVSH do të zhvillohet në datën 29.10.2012, ora 10:00. Njoftimi i ankandit për këtë procedurë shitje është publikuar në Buletinin e APP-së”./Pamfleti

, zbulohet tradhëtia e radhës së mafies politike shqiptare

Pak para se të shpërthente Gërdeci, Sali Berisha zhduku shumicën e avionëve luftarakë shqiptarë, ja urdhrat për zhdukjen e MIG-ëve të famshëm

Nëntë avionë luftarakë shqiptarë kanë rënë në duart e ushtrisë serbe. Kjo është një tjetër veprimtari antikombëtare e mafies politike shqiptare, e cila ka tre dekada që vjedh, shkatërron dhe sundon Shqipërinë. Nëntë avionë luftarakë të tipit Mig 14, 15, 17, 19 dhe 21, ranë në duart e serbëve pak se të shpërthente Gërdeci. Avionët janë shitur me çmime qesharake, përmes sekserëve serbë, me miratimin e Sali Berishës dhe nën kujdesin e ish-ministrit të Mbrojtjes Fatmir Mediu dhe ish-ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami.

Referuar arkivit të Ministrisë së Mbrojtjes, heqja e MIG-ëve të famshëm, u bë në bazë të disa urdhrave. “Urdhri nr. 531, dt. 25.10.2005, i ministrit të Mbrojtjes, “Plani i heqjes se avionëve MIG”. Urdhri i shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura nr. 561, dt. 21.11.2005, për “Ngritjen e grupit të punës për përgatitjen e procedurave të nevojshme në zbatim të planit për heqjen e avionëve MIG”. Urdhër i komandantit të Forcave Ajrore Nr. 2883/2, dt 25.11.2005, “Në zbatim të planit të heqjes të avionëve MIG”, mësohet nga arkivi i Mbrojtjes.

Më vonë, qeveria Berisha nxori në ankand edhe pesë avionë të tjerë luftarakë. Shitja u realizua me argumentin se avionët nuk gjejnë më përdorim të mëtejshëm në Forcat e Armatosura dhe në kuadër të pastrimit të mbeturinave të komunizmit.

“Lloji i procedurës se ankandit: Procedurë e hapur. Objekti i shitjes: Shitje të avionëve i ndarë në lote si më poshtë: Avion Jak-18 nr.1 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 2 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 3 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 4 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 37 1971 2.212.995. Përshkrim i shkurtër i objektit të shitjes: Ministria e Mbrojtjes synon të shesë avionë për përdorim jo ushtarak të cilat nuk gjejnë përdorim të mëtejshëm në Forcat e Armatosura. Sasia e mjeteve: 5 (pese) copë. Vlera fillestare: 11.064.975 (njëmbëdhjete milion e gjashtëdhjetë e katër mije e nëntëqind e shtatëdhjetë e pesë) lekë pa TVSH. (sipas përllogaritjes së vlerës fillestare nga Komisioni i Posaçëm për këtë qëllim). Data e zhvillimit të ankandit: 05.12.2012 ora:10.00 vendi: Ministria e Mbrojtjes. Afati i fundit kohor për dorëzimin e kërkesave për pjesëmarrje, data: 05.12.2012 ora:10.00 vendi: Ministria e Mbrojtjes”.

Ministria i Mbrojtjes, gjatë qeverisë Berisha, përgatiti terrenin për t’i shitur, sekserit serb i kërkuar ndërkombëtarisht për trafik armësh, Sllopodan Tesiç, dy anije dhe tre avionë luftarakë. “Procedura e ankandit “Procedurë e Hapur” me objekt “Shitje mjete detare për përdorim civil” i ndarë në lote me vlerë fillestare 5.474.500 (pese milionë e katërqind e shtatëdhjetë e katër mije e pesëqind) lekë pa TVSH do të zhvillohet në datën 29.10.2012, ora 12:00. Njoftimi i ankandit për këtë procedurë shitje është publikuar në Buletinin e APP-së nr. 40, datë 08.10.2012. Data e parashikuar në këtë Njoftim ka qenë 28.10.2012, ora 12:00. Procedura e ankandit “Procedurë e Hapur” me objekt “Shitje të baterive” me vlerë fillestare 685.152 (gjashtëqind e tetëdhjetë e pesë mijë e njëqind e pesëdhjetë e dy) lekë pa TVSH do të zhvillohet në datën 29.10.2012, ora 10:00. Njoftimi i ankandit për këtë procedurë shitje është publikuar në Buletinin e APP-së”./Pamfleti

About admin

x

Check Also

Xhemil Zeqiri, veprimtar heroik i çështjes kombëtare shqiptare

/ Nga Arkivi i diplomcis.dk/ Epoka e Re, 24.01.2004 Prishtinë, janar – ...