Home / 2017 / marts

Monthly Archives: marts 2017

Reuters: George Washingtoni me origjinë shqiptare

  Nëna e presidentit historik amerikan ishte shqiptare me prejardhje nga rrethi i Pejës. Vetë presidenti Washington thuhet ta ketë lënë një letër-amanet për mbrojtjen e shqiptarëve nga Amerika në çdo kohë dhe në çdo mënyrë.John McCallum/Reuters Zurich, Zvicër, 1 ...

Read More »

Mashtrimi i madh apo pararojë e shekujve

29032017 Hava Kurti Krasniqi Duke lexuar librin “Mashtrimi i madh” i autorit Bardhyl Mahmuti Para disa dite tek po bisedonim me një mik, e po më thoshte ai me shqetësim se politika dhe feja po i kundërvihen bashkimit dhe dashurisë, ...

Read More »

DIÇKA RRETH MILLAN KOMNENIQIT ME SHOKË (1988)

Më 26 / 27 prill 1988 në Beograd u mbajt takimi i Shoqatës së Shkrimtarëave të Kosovës me ata të Serbisë, me temën bosht: “Serbët dhe Shqiptarët në Jugosllavi sot” dhe ky ishte takimi i fundit midis këtyre dy shoqatave. ...

Read More »

KUSH JANË MAQEDONËT? KUSH ËSHTË MAQEDONIA?

Mars 26, 2017  Shkruar. Osman S.Ziberi Maqedonia,një shtet me më pak se dy milion banorë,i shkëputur nga ish federata jugosllave që mbijetoi falë Shqipërisë dhe konjukturave të favorshme me shpërndarjen dhe shkatërrimin e republikave tjera,arriti të fitojë pavarësinë e sajë ...

Read More »