Home / Lajme / PSE TË VRANË O ASTRIT DEHARI!?

PSE TË VRANË O ASTRIT DEHARI!?

 

Nga Avni Dehari

(Babai i dy dëshmorëve të atdheut)

U hap lajmi, si rrufe!

Lajm ugur, po për atdhe,

E torturuan, pastaj e vranë

Astrit Deharin, djalë bujar.

Atje n´burg mbyllur me dry.

Korba t´zi ia kanë mësy,

U thanë lulet, e thanë barin

Kur e vranë,  Astrit Deharin.

Drini Bardhë,  e ndali valërimin,

Prizrenit,  ia vranë gëzimin,

Kur u vra, Astriti djalë,

Po ja çojnë,  Arbënorit n´varr.

O Astrit,  djalë i Arbënisë

Djalë besnik i Dardanisë,

Tanë shoqëria,  po lotojnë,

Dhe, familjen ta ngushëllojnë.

T´i  ngushëllojnë,  babë e nënë,

Ta ngushëllojnë, nusen e re,

Tash Arbënorin, merre ngryk,

Se u flijove,  për atdhe.

O Astrit,  ti lul` bajraku

Pa Ty hije, më s´ka konaku,

Mundi yt, nuk ka shkua kot,

Hero i vërtetë,  për jetë e mot!

8 Nëntor, 2016

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...