Home / 2016 / september

Monthly Archives: september 2016

Unë kam vaksinën kundër kancerit

Shuajp Kraja: Unë kam vaksinën kundër kancerit Nga Anxhela Ferra Shuajp Kraja është shkencëtari i parë shqiptar, shpikja e të cilit ka marrë patentën europiane. Dhe është pikërisht, krijimi i vaksinës kundër kancerit, me të cilën emri i profesorit nga ...

Read More »

Bashkimi me Shqipërinë nuk e asgjëson Kosovën

Gorani: Bashkimi me Shqipërinë nuk e asgjëson Kosovën September 27, 2016   Analisti politik dhe anëtari i Vetëvendosjes, Dukagjin Gorani, nuk pajtohet me tezën se përdorimi i simboleve të Shqipërisë, disa herë në kurriz të atyre vendore nga Lëvizja Vetëvendosje, ...

Read More »

Napoleon Bonapardi ishte Shqiptar !

Napoleon Bonapardi ishte Shqiptar ! Në librin e tij me titull “Enigma e origjinës dhe gjuhëve të pellazgëve, arianëve,  etruskëve,  dhe shqiptarëve”, profesori Robert D’Anxheli thotë se familja e ushtarakut dhe udhëheqësit të njohur francez Napoleon Bonaparta ka origjinë shqiptare ...

Read More »

Enveri ‘vodhi’ vetëm dy metra tokë!

nveri ‘vodhi’ vetëm dy metra tokë! Muharrem Xhafa* Në reagimin e fundit në gazetën “Dita” jam shprehur se nuk do të replikoja më. Po, kur shoh që nuk ndalen sulmet kundër Enver Hoxhës, edhe unë nuk kam përse i qëndroj ...

Read More »

T’I RIKUJTOJMË FIGURAT TONA KOMBËTARE-PAPA KRISTO NEGOVANI

T’I RIKUJTOJMË FIGURAT TONA KOMBËTARE-PAPA KRISTO NEGOVANI Prof. Zymer Mehani Heronjët Kombëtar T’I RIKUJTOJMË FIGURAT TONA KOMBËTARE-PAPA KRISTO NEGOVANI (1873-1905) Papa Kristo Negovani lindi në Negovan më 1873. Mbas mbarimit të shkollës fillore greke të fshatit, i ati Harallambi e ...

Read More »

Historia 2300 vjeçare e shqiptarëve të Afganistanit

Historia 2300 vjeçare e shqiptarëve të Afganistanit (dhe pse gjuha e Aleksandrit ishte shqipja) Nga inaonline – 26/09/2016 Ekzistencën e Ilirëve në rajonin e madh gjeografik të Hindokinës, në Qafiristan (sot Nuristan), një vend ku piqen Afganistani, Pakistani, Kina e ...

Read More »

Hasan Tahsini filozof i shquar

Hasan Tahsini filozof i shquar, dijetar i gjithanshëm, rektori i parë i Universitetit të Stambollit  on June 29, 2016 Agim Vuniqi Hasan Tahsini ishte një filozof i shquar, jo vetëm në një degë, por një dijetar i gjithanshëm. Ky filozof ...

Read More »